STOP THE PRESS!

Kane & Lynch 2 : Dog Days

kane_lynch2Tekijä: IO Interactive
Julkaisija: Eidos Interactive
Arvio: 3/5 

Ensimmäinen Kane & Lynch jäi ihmisten mieliin lähinnä siitä, että yhtä ulkomaista pelisivustoa syytettiin sen arvosanan vääristelystä sponsorisyistä. Itse pelikin oli kuitenkin kohtuullista toimintaa ja päähahmot sen verran karismaattisia, että niistä ollaan työstämässä Hollywood-versiota Bruce Williksen johdolla. Kakkososaa ei ehkä osattu odottaa, mutta se jatkaa samalla karulla, rosoisella reseptillä.

Dog Days sijoittuu Shanghain sivukujille, slummien laitamille, jonne Lynch saapuu Kanen kutsumana. Keikan pitäisi olla helpohko salakuljetushomma, mutta kuten arvata saattaa, touhu mutkistuu pian kuin itsestään ja Shanghain jengit sekä poliisit kiinnostuvat kriminaalikaksikosta. Elokuvamaiseen tarinaan on ympätty muutamia mukavia juonijippoja eikä K-18 leima ole suotta pelin pakkauksessa.

Alussa mainitsemani sanapari karu ja rosoinen kuvaa kyllä edelleen peliä, mutta onneksi homma on tajuttu heittää isolla pyörällä yli. Mitään uutta räiskintägenreen ei tuoda, mutta karski meno viedään sen verran pitkälle, että siitä tulee asteen pari hauskempaa kuin ykkösosassa. Päähahmoja lukuunottamatta myös yleinen asenne on erilainen kuin ensimmäisessä pelissä, fiilikseen pääsee paremmin kiinni ja toiminta on sujuvampaa.

Itse tykästyin melko kovastikin pelin ulkoasuun, joka näyttää siltä, kuin se olisi kuvattu kännykkäkameran videotoiminnolla. Yhdessä heikkojen asekontrollien ja tonneittain luoteja kestävien vihollisten kanssa lievä sekavuus kyllä vaikeuttaa peliä entisestään, mutta ainakin on tehty jotain uutta ja efekti sopii täydellisesti pelin tunnelmaan. Kaiken positiivisen luettelemani jälkeen on kuitenkin todettava, että Dog Days nousee vain hieman ykkösosansa yläpuolelle ja jää sen tavoin keskikastin räiskinnäksi alelaarien syövereihin. Toimintaleffojen ystävien kannattaa se kuitenkin sieltä poimia.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Eidos Interactive