STOP THE PRESS!

NHL 11

nhl_11Tekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 4,5/5

NHL-pelien kruunaamaton kunkku on minulle aina ollut yksi tietty 90-luvun puolivälin Sega Megadrive -peli, mutta viime vuoden änäriä tuli väännettyä sen verran paljon kavereiden kanssa, että siitäkin on pelkästään hyviä muistoja. Siksipä uuden version laittaminen konsolin sisään oli hieman jännää – onko peli nyt pilattu vai ei?

Ensimmäinen fiilis on, että peli tuntuu paljon hidastempoisemmalta. Ennaltanauhoitetut animaatiot on vaihdettu fysiikkapohjaiseen liikehdintään, mikä tekee pelaajista hieman tahmaisen tuntuisia, mutta plussapuolena on se, etteivät jääkiekkoilijat näytä nykiviltä pahviukoilta, vaan lähes joka tilanteeseen liu’utaan luonnekkaasti. Maalivahdeilla on myös sen verran uusia kikkoja (ja älyä?), että maalinteko tuntuu edellistä osaa vaikeammalta. Muutaman viikon totuttelun jälkeen NHL 11:n tahtiin oli jo tottunut, eikä paluuta edellisvuoden versioon enää mietitty.

Hyviä muutoksia on tehty myös syöttöpeliin ja aloituksiin, joita molempia on monipuolistettu. Näkyvimpänä uutuutena nykykiekossa niin usein esiintyviä mailan hajoamisia nähdään nyt myös virtuaalijäällä. Se jää on kauniin kiiltelevää, eikä muussakaan graafisessa annissa ole juuri nokan koputtamista – ei huikeaa, mutta ajaa asiansa. Suuri pettymys ovat jälleen selostajat, jotka eivät ole oppineet viime vuodesta montakaan uutta lausetta ja toistelevat samoja pätkiä vähän väliä. Europen Final Countdown on sentään ääniraidalla.

NHL 11 ei ole huima harppaus edeltäjästään ja kymppiänärin fanien täytyy totutella jonkun aikaa, mutta hiotut kulmat varsinkin tekoälyn osalta ovat tervetulleita. Oman joukkueen väki saattaa edelleen olla hieman hidasälyistä, varsinkin nopeissa hyökkäyksissä hyökkäysalueelle rynniessä jää liian usein yksin, mutta eihän tätä yksin kuuluisi pelatakaan. Kaverien kanssa syntyvät tiukat matsit ovat aina olleet jäkispelien herkuimpia hetkiä ja se totuus pätee yhä. Se myös pitää edelleen kutinsa, että pidän yhä eniten Be A Pro -pelitilasta, jossa ollaan vain yksi pelaaja osana joukkuetta matkalla maailmantähteyteen. NHL 11 petraa hieman edeltäjästään, mikä on jättimäinen kehu – lätkäfanit pelikauppaan mars!

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) EA 2010