STOP THE PRESS!

EA Sports Active 2 Personal Trainer

active2Tekijä: EA Sports
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 4,5/5

Sen lisäksi, että kuntoilupelien kilpailu käy kovana eri pelialustojen välillä: liikuntaa harrastetaan niin Wiillä, PS3:n Movella kuin X360:n Kinectilläkin, sitä löytyy myös pienemmissä piireissä. Wiillä EA ja Nintendo itse kisaavat siitä, kuka vie kuntoilukuninkuuden. Wii Fit tasapainolautoineen on myynyt enemmän, mutta vielä astetta ammattimaisemmin touhuun suhtautuva EA Sports Active iskee myös lisälaitetantereella pökköä pesään iskemällä samaan pakettiin pulssimittarin ja monenmoista, joista kuntosalit kaukaa kiertänyt ei tajua ensiksi hölkäsen pöläystäkään. Mukaan on sekoitettu myös hieman Kinect-ideaa ranteeseen ja nilkkaan kiinnitettävillä liikkeentunnistimilla.

Pelihän tämä ei ole (enkä sitä sellaisena arvioi, eli arvosanaa ei kannata verrata muihin tältä sivustolta löytyviin), vaan digitaalinen treeniohjelma, jota sen kotisivut mainostavat mm. Venus Williamsin ja David Beckhamin treenatuilla vartaloilla. Kunnianhimoisin kuntoilupläjäys EASA2:n kanssa kestää kokonaiset 9 viikkoa, joten ymmärtänette, että tämä arvio on lähinnä pintaraapaisu. Lyhyillekin sessioille on tarjolla toki monenmoista vaihtoehtoa.

Yli 70 aktiviteettiin kuuluu normaaleja perusliikuntaharjoituksia, mutta myös viihteellisempää touhua tyyliin koripallo ja nyrkkeily. EASA2 tietenkin seuraa koko ajan kalorien kulumista ja pitää kirjaa treeneistä sekä kehityksestä. Itselleen voi asettaa tavoitteita ja jopa ruokapäiväkirjansa voi siirtää Wiin sisuksiin. Jotakuinkin kaikkea kunnon ylläpitoon liittyvää on ajateltu.

Voisin vallan hyvin nähdä kuntosalien ottavan Sports Active 2:n vakiokalustokseen, sen verran monipuolinen, ammattimainen, laaja ja kaiken kaikkiaan aika hämmästyttävän huolella tehty kuntoilupelipaketti se on. EASA2 saa kaikki muut kuntopelit näyttämään juuri siltä, mitä ne ovat – tapoja saada nörtit innostumaan liikkumisesta edes vähän. Tämän ’pelin’ valitsevilla kannattaa olla intoa ainakin vähän jo entuudestaan ja mikäli sitä löytyy, on virtuaalinen kunto-ohjaaja ja kuntosali aina olohuoneessa odottamassa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) EA