STOP THE PRESS!

MySims Sky Heroes

mysimsTekijä: The Sims Studio
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 1/5

MySims -pelisarja alkoi herttaisena ’lasten Simsinä’ Kingdom-pelillä ja siitä olisi saanut pienellä kehittelyllä varsin pätevänkin ajanvietteen – ehkäpä kakkososa on vielä tulossa. EA osaa kuitenkin pelisarjojen laajentamisen (ja niillä rahastamisen) jalon taidon, joten MySims-hahmot pääsevät nyt partyiltyään, kilpa-ajeltuaan ja agentteja leikittyään lentelemään.

Sky Heroes on söpöä taistelulentämistä lapsille. Pelaaja on pilotti, joka liittyy urheaan Sky Force -joukkioon taistelemaan pahaa MorbuCorpia vastaan. Oman hahmonsa ja koneensa saa koristella mieleisekseen, kunhan uusia tavaroita ansaitsee, mutta mitään muuta tekemistä pelillä ei sitten olekaan luovuuden tai mielikuvituksen kanssa. Pieniä häivähdyksiä pelintekijöiden taidoista voi havaita päävihujen tekoälyssä ja power-upeissa, mutta pääosa pelaamisesta on valjua ja itseään toistavaa.

Vaikka tehtävissä tekisi kaiken vaaditun, sen voi joutua tekemään uudestaan (ja uudestaan ja uudestaan), mikäli ei onnistu tekemään hommiaan mitalin arvoisesti. Kun tämä lisätään siihen faktaan, että tehtävätyyppejä on vain kahta erilaista, jotka toistuvat uudestaan ja uudestaan, päätyy MySims SkyHeroes hyllyyn pölyttymään paljon ennen kuin se on ollut maksetun rahasumman väärti. Konsolien latauspalveluiden 10 euron peleistäkin löytyy hyvin usein enemmän hinta-laatu-suhdetta.

Pelin kansia myöten hehkutetaan moninpeliä, mikä ymmärrettävästi olisi varmasti hauskempaa kuin koneen ohjastamia pilotteja vastaan taistelu, mutta kun kyseessä oli X360-versio, oli peliseuraa turha etsiä. Vaikka kuinka olisin suvaitsevainen sen suhteen, että Wiilläkin voi olla ’aikuisten pelejä’ ja PS3:lla/X360:lla vastaavasti nuoremmalle porukalle suunnattua tavaraa, on totuus se, että ainakin tässä tapauksessa tehokoneversioiden väsääminen oli aivan turhaa. MySims-sarjan fanit (onko heitä?) tästä ehkä saavat jotain irti, minä en.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) EA