STOP THE PRESS!

Dead Rising 2

deadrising2Tekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Arvio: 3,5/5

Zombie-buumi on kestänyt jo pari vuotta, eikä hiljenemistä ole näköpiirissä. Ensi viikolla julkaistaan suomalainen Dead Nation, Amerikan televisioita valloittaa The Walking Dead ja jokin aika sitten saimme jatkoa Capcomin Dead Risingille, mikä nyt tässäkin syynätään. Ensimmäinen peli aiheutti ihastusta lähinnä valtavilla vihollisjoukoillaan, kieli poskessa -tunnelmallaan ja kekseliäillä aseillaan, mutta raivostutti tallennusmenetelmällään ja tehtävillään. Kakkonen pyrkii parempaan.

Alkuperäinen Dead Risingin pääsankari oli toimittaja Frank West, joka on nyt korvattu Chuck Greenella. Chuck Greene on osallistuja tv-showssa, jossa ajellaan moottorisahoin varustetulla prätkällä ja pyritään listimään niin monta zombieta kuin mahdollista. Pelin alku on vauhdikas, mutta seuraava tunti onkin sitten tuskastuttavan hidas, mikäli aikoo pysyä mukana myös juonentapaisessa. Asiat kääntyvät kohti kaaosta, kun zombiet pääsevät karkuun, Chuckia syytetään tapahtumasta, Chuckin tyttärelle Kateylle pitää syöttää Zombrex-lääkettä epäkuolleen pureman pitämiseksi kurissa, muut selviytyjät tarvitsevat apua ja armeijan saapumiseen on kolme vuorokautta.

Pelin kestävyyttä (joka muuten on vain kuutisen tuntia) ryydittää se, että ketään ei ole pakko auttaa, ei edes omaa tytärtään, mutta loppuratkaisu muuttuu myös sen myötä – syytä uudelleen pelaamiseen siis on. Dead Risingien ykköshupi on kuitenkin mätkiä vastaantulevaa zombijoukkiota kaikella käsiin osuvalla, siis IHAN kaikella. Hullujen aseiden luomiseen kannustetaan ja jeesusteippi löytää käyttötarkoituksia, kun moottorisaha yhdistetään vaikka haravaan. Yksi motivaatio tehtävien suorittamiseen onkin uusien, aseina käytettävien tavarayhdistelmien ansaitseminen.

Nykytrendin mukaisesti mukaan on otetu myös kevyehkö co-op- (kahdella Chuckilla) ja moninpelitila (alun moottoripyöräteurastusta). Ykkös- Dead Rising ilmestyi X360:n elon alkupuolella ja kakkosessa onkin huomattavasti paremmat grafiikat. Ottaen huomioon väenpaljouden, ne näyttävät hyviltä, mutta saavat konsolin yskimään. Teknisiä puutteita siis on. Ihan vieläkään Dead Rising ei ole kaikkea sitä, mitä se voisi olla, mutta ykkösestä parannetaan kyllä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Capcom