STOP THE PRESS!

Monopoly Streets

monopoly_streetsTekijä: EA
Julkaisija: EA
Arvio: 2/5

Kukapa ei olisi muksuna viettänyt tuntikausia Helsingin katuja ostellen ja hotellimaksuja kavereilta kärttäen? Monopoli on ehdoton lautapeliklassikko, jota on vuosien varrella muunnettu digitaaliseen muotoon kerran jos toisenkin. Mikään ei kuitenkaan ole vielä voittanut sitä, että oikeasti voi nahistella pankkiirina toimivan kaverin kanssa ja hypistellä ah-niin-arvokkailta paperirahoja. Monopoly Streets pyrkii tuomaan peliin vähän uusia tuulia.

Pelin nimen mukaisesti kuvakulma on siirretty nimenomaan katunäkymään. Tavoitteet ja muutenkin perussäännöt ovat kuitenkin samat: kerää omaisuutta ja omistuksia halvoista motelleista luksushotelleihin – ja kerää sitä enemmän kuin pelikumppanit. Sääntövariaatioita peli kuitenkin tarjoaa useita, peruspelin lisäksi mukana on pikaversio ja Speed Die -tila tuo mukaan kolmannen nopan sekä erilaisia lisäjippoja.

Bull Market -tila taas aloittaa koko pelin omaperäisesti huutokaupalla. EA on ryydittänyt tätä juhlajulkaisua myös lisäämällä mukaan monia erilaisia pelilautoja, mutta sieltä täältä paistaa kuitenkin se, että julkaisua on kiirehditty tai tekijöinä on ollut kokemattomampi tiimi. Vaikka Monopolin ulkoasua kuinka modernisoisi ja tekisi siitä elävän kolmiulotteisen kaupungin, parasta siinä on yhä se peruspeli. Monopoly Streets sai minut kaivamaan perinteisen lautapelin komeron kätköistä, joten ehkäpä sen tavoite on Hasbron ja EA:n silmissä ainakin jollain tasoilla tavoitettu. Jos aito laatikko kotoa löytyy, ei ole syytä haaskata kymmeniä euroja virtuaaliversioon.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva © EA