STOP THE PRESS!

DC Universe Online

dc_universeTekijä: Sony Online Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 2,5/5

Koska Sonyn verkkopalvelut ovat olleet alhaalla nyt jo jonkin aikaa, on hyvää aikaa vihdoin kirjoitella arvostelu DC Universe Onlinesta. Kuukausimaksulliset konsoli-MMO:t ovat pelilaji, jonka perään monet pelitalot kuolaavat, mutta konsolipelaajat eivät ole erillisistä kuukausimaksuista vielä olleet kovin innoissaan. DC Universe tarjoaa kuitenkin hieman erilaisen ympäristön perusmiekka & magialle örkkeineen.

Peli alkaa huikean hienolla, tulevaisuuteen sijoittuvalla animaatiolla, jonkalaista katselisi vaikka leffan verran ihan mielellään. Siellä eivät asiat suju sankarien ja pahisten välillä mallikkaasti, vaan maapallolle käy huonosti, joten ajassa palataan taaksepäin. Synkkä tulevaisuus pitäisi pystyä estämään. Mukana sopassa ovat mm. Superman, Batman, Joker, Brainiac ja Lex Luthor. Pelaaja itse ei ole kukaan nimisankareista (muutenhan verkkopeli olisi täynnä esim. Teräsmiehiä), vaan yhden heistä voi valita oppi-isäkseen, joko hyviksen tai pahiksen. Tämä vaikuttaa tietenkin itse pelaamiseen, mm. siihen, mistä peli alkaa, minkälainen päätehtävä on ja minkälaisia palkintoja pelaaja saa taisteluista.

Alkupätkä jättää pelaajalle ehkä liiankin suuret luulot pelin varsinaisesta sisällöstä, sillä poikkeavasta teemasta huolimatta pohjalta löytyvät kaikki MMORPG-pelien peruselementit, niin hyvässä kuin pahassakin. Hieman pettymys on myös ankeahko ulkoasu, vaikka sellaisen voi MMO:lle antaa anteeksikin. Kaikenlainen ankeus ja kankeus painaa kuitenkin peliä joka kulmalta. Taistelu ei ole niin sujuvaa kuin parhaissa supersankaripeleissä on totuttu (ja kyllä, taas muistan että tämä on MMO, eikä mikään yksinpeliseikkailu), eivätkä tehtävätkään kovin mielikuvituksellisia.

Toki DCUO on todennäköisesti vielä elinkaarensa alkuvaiheessa ja jos pelaajia riittää, sitä varmasti kehitetään koko ajan parempaan suuntaan sekä toimivuutensa että sisältönsä puolesta. Tällaisenaan se ei ainakaan saa WoWittajia hylkäämään kotikontujaan eikä MMO-uraansa aloittelevia supersankarifaneja pysymään mukana kovin kauaa. Myöntää toki täytyy, että DC:n sankareiden rinnalla ‘itse’ taisteleminen saa silloin tällöin rinnan kaarelle ja hymyn suupieleen. Valopilkkuja ei vain ole tarpeeksi tiheässä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCE