STOP THE PRESS!

God of War: Ghost of Sparta

ghost_of_spartaTekijä: Ready at Dawn
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 5/5

Sony on jo julkistanut uuden käsikonsolinsa (PS Vita) sekä sen, että tämä peli (kuten myös edellinen PSP-GoW) on tulossa uusittuna versiona myös Playstation 3:lle. Kumpikaan näistä asioista ei pitäisi kuitenkaan olla esteenä sille, että tämä peli kannattaa pistää PSP:n sisuksiin. Jo Chains of Olympus näytti, että Ready at Dawn osaa pistää PSP:n kyvyt käyttöön ja Ghost of Sparta petraa vielä siitäkin.

Pelin tarina sijoittuu ensimmäisen ja toisen God of Warin väliin. Kratos on nyt oikeasti sodan jumala, mutta näky vanhasta naisesta vaivaa mieltä. Sen selvittääkseen ärjy sankarimme lähtee matkalle, joka käy läpi Atlantiksen, Spartan ja Thanatoksen. Seikkailun varrelta löytyy taas (paljon) massiivisia taisteluita, eeppistä hurmosta ja veljesrakkautta. Näemmepä myös hieman Kratoksen karun ulkokuoren taakse.

Pelimekaniikka on viimeisen päälle tuttua kaikista muista God of War -peleistä (muutamia uusia aseita ja loitsuhyökkäyksiä lukuunottamatta), mutta jälleen täytyy ihmetellä, kuinka hyvin se on saatu sovitettua PSP:lle. Uskon, että Ready at Dawn -pelistudio on todellakin ottanut PSP:n teknologian haltuunsa, eikä siitä tämän enempää voi saada irti: grafiikat, musiikit, ääninäyttely, animaatiot, latausajat, pelattavuus, kaikki ovat kohdallaan. Pienet yksityiskohdat, kuten sade, laavavirrat ja Kratos peittymässä vereen tuovat visuaaliseen ilmeeseen vielä lisää tasoja, eikä tätä tulla varmasti PSP:llä ylittämään.

God of War -fanien ei pidä tätä sivuuttaa, jos Sonyn nykyinen käsikonsoli kotoa löytyy. Koska kyseinen vekotin on tämän vuoden aikana siirtymässä vähitellen historian kirjoihin, tässä myös vinkki pelikeräilijöille: jos haluatte säilyttää laitteenne kanssa sen parhaan pelin, Ghost of Sparta on vahva vaihtoehto.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCE