STOP THE PRESS!

Fantastic Pets

fantastic_petsTekijä: Blitz Games
Julkaisija: THQ
Arvio: 2,5/5

Kun Microsoft toi markkinoille Kinect-liikesensorinsa, yksi ennakkoon hehkutetuista peleistä oli virtuaalilemmikkipeli Kinectimals. Se menestyikin kohtuullisesti, joten nykymarkkinameiningin mukaisesti se saa jäljittelijöitä. Kinectimals tarjoili realistisen näköisiä kissapetoja, mutta Fantastic Pets pistää paremmaksi: lemmikiksi saa vaikka lohikäärmeen, yksisarvisen tai robottikoiran.

Pelipuolella sen sijaan ei paljonkaan hienostella, vaikka Fantastic Petsiä mainostetaan ensimmäisen tehostettua todellisuutta (augmented reality) tukevana Kinect-pelinä – hassut lemmikit näyttävät siis tv-ruudulla olevan olohuoneessasi Playstationin EyePetin tyyliin. Pelaaminen on yksinkertaisia minipelejä, mutta itse luodun lemmikin mukana oleminen tuo niihin lisäelementin, josta ainakin muksut tykkäävät.

Toisaalta Fantastic Pets on hauskempi kuin Kinectimals, koska se tuntuu enemmän peliltä, toisaalta Kinectimals taas oli laadukkaammin tehty. Fantastic Petsissä lemmikkinsä voi valita vapaammin, Kinectimalsissa ne taas ovat luonnollisempia. Grafiikoiltaan FP on enemmän sarjakuvamaisen värikäs kuin realistinen, mutta toimii tarkoitukseensa ja kohderyhmäänsä mainiosti. Pitkäaikaista viihdettä ei tästä saa, mutta lapsille ajanvietettä kesän sadepäivien varalle.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva © THQ