STOP THE PRESS!

Dreamcast Collection

dreamcast_collectionTekijä: Sega
Julkaisija: Sega
Arvio: 2,5/5

Aijai, vuosi 1999. Kaveri oli juuri palannut Japanin matkaltaan ja tuonut kotimaahan Segan uuden konsolin, Dreamcastin. Kaveriporukassamme siitä muodostui syrjitty altavastaaja, Sonyn päähänpotkima söpöläinen, jolla on yhä paikka kultaisissa muistoissamme. Sydäntä lämmitti, kun kuulin, että Sega Dreamcastin parhaista peleistä tehdään uusitut versiot nykykonsoleiden latauspalveluihin. Vielä herttaisempaa oli nähdä Dreamcast-logo pelikaupan hyllyllä, kun neljä niistä julkaistiin levyllä kokoelmana.

Paketti sisältää pelit Sega Bass Fishing, Sonic Adventure, Space Channel 5 part 2 ja Crazy Taxi, jotka kieltämättä ovat Segan viimeiseksi jääneen konsolin parhaimmistoa. Vaikka kuinka pitäisin Dreamcast-fanilasit päässäni, on pakko myöntää, että kymmenen vuotta ei ole kohdellut niitä suotuisasti. Asiaa ei myöskään auta se, että Sega Bass Fishingin pelaamiseen ei voi käyttää Dreamcastin mainiota kalastusohjainta ja että Crazy Taxista on karsittu lisensointiongelmien vuoksi yksi sen parhaista puolista: sen ajan ränttätänttämusiikista koostuva ääniraita.

En sitten tiedä tarkalleen johtuuko se vahvoista tunnesiteistäni kyseiseen konsoliin, mutta jostain syystä kaikki neljä pelikäännöstä tuntuvat jotenkin lepsuilta. Asiaa eivät paranna varsin vähällä vaivalla tehdyt alkuvalikot ja muut lisäominaisuudet (achievementit). Segan faneille on haluttu tehdä fanipalvelus, mutta paljon siihen ei ole resursseja tuhlattu. Jos et ole Dreamcastiin ennen tutustunut, suosittelen aitoa asiaa, en tätä kokoelmaa. Jos taas olet Dreamcast-fani, suositteluni on silti varovaista. Saahan tämän myötä palata muistoihin HD-television ja X360-ohjaimen kanssa, mutta kokemus saattaa olla odotettua karumpi.

PS. Sega, ChuChu Rocketin voisitte oikeasti tuoda nykykonsoleille verkkomoninpelillä varustettuna.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Sega