STOP THE PRESS!

SOCOM: Special Forces

special_forcesTekijä: Zipper Interactive
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 3/5

SOCOM-pelisarja on jo kohta kymmenen vuoden ikäinen sekin ja pelejä on ilmestynyt saman verran, kun mukaan lasketaan myös PSP-tuotteet. Yhdysvaltain erikoisjoukkojen viimeisimmät tehtävät suoritetaan Playstation 3:lla Move-tuen kera, kun SOCOM 4, eli täällä päin maailmaa SOCOM: Special Forces vie pelaajat Malesiaan. Pelin tekijöiden kannalta se ilmestyi epäonnekkaaseen aikaan, sillä verkkopeleihin ei päässyt tutustumaan pitkään aikaan tietomurron aiheuttaman PSN-verkkokatkoksen vuoksi.

Pelaaja on Cullen Gray, joka johtaa viiden miehen NATO-joukkoa. Tiimin vastassa on sekä paikallisia vallankumouksellisia joukkioita, että ClawHammer-palkkasotureita. SOCOMien tapaan kyseessä on jälleen ryhmäpohjainen taktinen räiskintä, joten ramboilulla ei pitkälle pötkitä ainakaan jokaisessa tehtävässä. Tulitaisteluiden ryminää tauotetaan hiljaisemmilla hiiviskelytehtävillä ja juoni on räiskintäpeliksi yllättävänkin tiivis ja toimiva.

SOCOM: Special Forces on sellainen peli, jossa aluksi tuntuu olevan kaikki kohdillaan: grafiikat ovat komeita, toiminta mielenkiintoista, kontrollit kunnossa (tämäkään peli ei tosin onnistu tuomaan Movea peruspelaajien työkaluksi) ja meininki on sujuvaa. Hetken pelaamisen jälkeen, pala palalta sen hohto kuitenkin alkaa lohkeilla, osittain harmillisenkin nopeasti. Illuusion mureneminen alkaa, kun huomaa, että koneen ohjastamat hahmot ovat tomppeleita, eikä siltä tieltä ole paluuta. Siltä huolimatta SOCOM on taktisen räiskinnän ykkösnimiä kaikkien näiden vuosienkin jälkeen.

Manu Pärssinen for Smackthejack

Kuva (c) SCE