STOP THE PRESS!

InFamous 2

infamous2Tekijä: Sucker Punch
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 5/5

Vaikka ensimmäinen InFamous sai Smackissa aikoinaan 5/5, on se mielestäni yhä pitkälti aliarvostettu peli. Sama kohtalo uhkaa jostain syystä myös jatko-osaa, sillä myyntilistoilla se ei kauan viihtynyt, vaikka tälläkin kertaa täydet pisteet vedetään kotiin. Onneksi tällä kertaa en ole mielipiteeni kanssa yksin, sillä peli on kerännyt komeita arvosanoja ympäri maailmaa ja on kesän ehdoton action-pläjäys Playstation 3:lle.

Supervoimia vastentahtoisesti sattuman kautta saanut Cole MacGrath on edelleen pelin pääosassa, vain huomatakseen, että voimia ei ole riittävästi Empire Cityn tuhonnutta Beast-olentoa vastaan – lisäksi kaikesta syytetään miestä itseään. Matka suuntaakin monimuotoisempaan ympäristöön New Maraisiin, josta lisävoimia olisi hankittava, ennenkuin Beastin matka vääjäämättömästi sinne johtaa ja loppuratkaisu tapahtuu.

Ensimmäinen reaktio Infamous 2:sta on ’Vau’. Alun taistelu on huikean komeaa katseltavaa, eikä hienoilta maisemilta välty jatkossakaan. Presentaatio on kaikin puolin kunnossa ja Colen taidot päivittyvät juuri sellaisella tahdilla, että peli koukuttaa pahemman kerran. Lisämaustetta antavat vanha tuttu Zeke, sekä uudet tuttavuudet Kuo ja Nix. Oheistoimintaa, johon viimeksikin jäin viikkokausiksi loikkimaan, riittää jälleen. Ainoita miinuksia annan ohjauksen lievästä leijuvuudesta, sekä siitä, etteivät Colelle annetut tehtävät lopultakaan ole kovin monimuotoisia. Samoin paljon mainostettu ’ollako hyvä vai paha’ -toiminto on varsin suoraviivainen, kunhan päätöksensä on tehnyt.

Erikoisena lisänä on se, että tällä kertaa tehtäviä voi luoda myös itse, tai pelata muiden tekeleitä. Vaikkei editorin kanssa puhuta samanlaisista käyttäjämääristä kuin esim. LittleBigPlanetissa, löytyy täältäkin jo sellaista lisäpelattavaa, että sitä olisi halunnut nähdä itse pelissäkin. InFamous 2 on kaikin puolin hiotumpi ja eheämpi paketti kuin edeltäjänsä. Ykkösosan tapaan se on aina mukava poimia pelihyllystä uudestaan pelattavaksi.

Manu Pärssinen for Smackthejack

Kuva (c) SCE