STOP THE PRESS!

Sniper: Ghost Warrior

sniper_ghost_warriotTekijä: City Interactive
Julkaisija: City Interactive
Arvio: 1,5/5

Tarkka-ampujan toimenkuvaan paneutuva Sniper: Ghost Warrior julkaistiin PC:lle ja Xbox 360:lle jo viime vuoden kesäkuussa, joten olin hetken aikaa hämmästynyt, kun se arvostelukasaani ilmestyi. Tälle kesälle ajoitettiin pelin PS3-versio, enkä usko, että syynä oli muiden versioiden huikea menestys tai PS3-fanien vaatimukset. Vuoden aikana peliin on koitettu tehdä parannuksia, mutta eipä niitä huomaa.

Pelissä ollaan kolmen eri sotilaan saappaissa: kersantti Tyler Wellsin, Delta Force -joukkoihin kuuluvan sotamies Andersonin sekä meksikolaisen vastarintasoturin. Näiden ympärillä pyörii jonkinmoinen juoni vallankaappauksesta Isla Truenon valtiossa, mutta eipä sitä motivaattorina pelin pelaamiselle voida pitää. Monissa muissa räiskintäpeleissä tarkka-ammuntatehtävät ovat yleensä vain lisämaustetta muulle toiminnalle, mutta monet, minä mukaan lukien, pitävät paljon juuri niistä. Tämän pelin luulisi siis olevan unelmien toteutuma.

Mutta ei se ole. Tehtävät ovat suoraviivaisia, grafiikat ovat jossain määrin jopa huonontuneet viime vuoden versiosta ja kaikki nykii ja tökkii. Tähtäily turvallisen matkan takaa kiikarin läpi viehättää kyllä jonkin verran, mutta kun kaikki muu on tuskallista, ei Sniperia edes sen pienen valonpilkahduksen takia jaksa kahlata läpi enempää kuin on pakko. Toisaalta toivon, että peliä myytäisiin edes sen verran, että tekijöillä olisi varaa tehdä hiotumpi ja laadukkaampi jatko-osa. Tällaisenaan tarkk’ampujana hosuminen on parhaimmillaan keskinkertaista, jokaisella osa-alueella.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) City Interactive