STOP THE PRESS!

Call of Duty: Modern Warfare 3

modern_warfare3Tekijä: Infinity Ward
Julkaisija: Activision
Arvio: 4,5/5

Julkaisupäivänään Call of Duty: Modern Warfare 3:sta tuli kaikkien aikojen suurin viihdejulkaisu. Se tienasi siis yhdessä päivässä enemmän, kuin mikään muu elokuva tai mikään elokuva koskaan samassa ajassa. Pelisarjana CoDit ovat tietenkin tuttu ja turvallinen ja jättimyyntejä odotettiin, mutta silti lukemat yllättivät monet, varsinkin kun kilpakumppani Battlefield 3 julkaistiin vain hieman aiemmin. Onko peli sitten kaiken kuhinan väärti?

Tiedän, että Modern Warfare -pelit ostetaan moninpelin vuoksi ja palaan siihen kohta, mutta itse olen yksinpelaamisen ystävä. Yksinpelikampanja pomppii tehtävästä ja suurkaupungista toiseen kolmannen maailmansodan melskeessä. Tarina on eteenpäin vievä voima, mutta käytännössä sillä on yhtä suuri merkitys kuin tämän pelin analogisilla vastineilla elokuvamaailmassa: Roland Emmerichin ja Michael Bayn leffoilla. Pääasia että on menoa ja meininkiä ja räjähdyksiä.

Kaikki on erinomaisen komeaa ja sujuvaa, mutta vähän samoilla ehdoilla kuin Uncharted 3:ssa – pelaajaa viedää kuin pässiä narussa ja sen kustannuksella ympärille on saatu uskottavaa ja uskomattoman hienoa modernin sodan kuvastoa, jossa on myös paljon vaihtelevuutta. 12 tunnin äijä-äksönpläjäys on hengästyttävän sankarillinen pelikokemus, mutta eipä sitä jälkeenpäin paljon pureskelemaan jää.

En ihmettele, että moninpeli vie pelaajat mukanaan. Edeltäjistä on parannettu monella osa-alueella, vaikka pelitilat kalskahtavatkin tutuilta – eipä niitä suosituimpia kannata ruveta rankalla kädellä rukkaamaan. Team Defender ja Kill Confirmed tuovat kuitenkin molemmat vähän lisämaustetta perinteisiin mättöihin. Itse pidin paljon kahden pelaajan Spec Ops -pelimoodista, jossa taistellaan aina pahenevaa vihollisjoukkiota vastaan. Enemmän verkossa pelaajat arvostavat myös Elite-ominaisuutta, jolla likimain kaikesta voi pitää kirjaa ja oppia tekemästään.

Varsinkin verkkoon pelaamaan suuntaavilla on tekemistä koko rahan edestä, eikä laadusta ole tarvinut tinkiä millään osa-alueella, sillä varmasti kyseessä on myös yksi maailman isobudjettisimmista peleistä. Modern Warfare 3 kuuluu jokaisen räiskintäpelaajan pakkiin, vaikka kriittisimmät huutavatkin suurempien uudistusten perään.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Activision