STOP THE PRESS!

Pool Nation

pool_nationTekijä: CherryPop Games
Julkaisija: CherryPop Games
Arvio: 2,5/5

Taitaapa olla ensimmäisiä kertoja, kun Smackthejackissa arvioidaan ladattava pikkupeli kaupasta ostettavan sijaan. No, rentoja biljardipelejä ei ole koskaan liikaa ja Pool Nationia mainostetaan erityisellä realismilla, joten köö kouraan ja menoksi.

Jos realistisuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hienon näköisiä grafiikat ovat, niin okei, Pool Nation on realistinen. En ole tosin nähnyt yhtään biljardisalia, jossa olisi yhtä vähän pölyä, kulumisen jälkiä tai elämää, kuin Pool Nationin tarjoamissa. Kaikki kiiltelee hienosti – niin hienosti, että kaikki näyttää epäaidolta.

Jos realistisuudella tarkoitetaan sitä, kuinka pallot poukkoilevat osuessaan toisiinsa tai biljardipöydän laitoihin, niin okei, Pool Nation on realistinen. Sekin on aika realistista, kuinka meikäläisen taidoilla peli joskus sujuu uskomattoman hyvin ja toisinaan uskomattoman huonosti. Oikeassa elämässä syytän tästä itseäni, Pool Nationin kanssa huonosti suunniteltuja kontrolleja.

Sekin on realistista, että jos samassa huoneessa on kaveri, häntä vastaan on kiva pelata. Sen sijaan kivaa ei ole tietokonevastustajien kanssa. Epäreilun tasavarmoiksi säädettyjä vastuksia vastaan jaksaa tahkota muutaman kerran, mutta konepelaajille ei ole annettu yhtään inhimillisyyttä. Ne tuntuvat yhtä robottimaisen kliinisiltä kuin pelin sliipatut ympäristöt. Yleensä olen tällaisten ’kevyempien urheilupelien’ ystävä, mutta Pool Nation jätti kylmäksi. Parin peli-illan jälkeen ei ole tehnyt mieli kokeilla uudestaan – ehkä taas joskus kaverin kanssa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) CherrytPop Games