STOP THE PRESS!

SingStar – SuomiHuiput

singstar_suomihititTekijä: London Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 1,5/5

Niin komeasti oli SingStar SuomiHuiput Suomen myydyimpien pelien listoilla monta viikkoa ennen joulua, että varmasti tämä löysi tiensä kuusen alle monissa kodeissa. Peliarvostelijan kannalta kyseessä on taas hankala tapaus, sillä oikeastaan ainoa asia, jonka voi sanoa on se, että he, jotka SingStarista tykkäävät, tykkäävät tästäkin. Uutta on ainoastaan biisilista. Pelinhän saa nykyään myös ladattua ilmaiseksi PS3:lle, mutta silloin kaikki kappaleet (ja mikrofonit) pitää toki ostaa erikseen. PS2:lle tätä Suomijulkaisua ei enää edes ilmestynyt.

Hieman on nyrpistettävä nenäänsä sille, että mitään pelillisesti uutta ei ole taaskaan edes yritetty, vaan biisipaketti on biisipaketti. Arvostelen siis tehdyn kattauksen pohjalta.

Vähän kaikkea kaikille -linjalla ovat sisällöstä päättäneet taas menneet ja lopputuloshan on taas se, että jokaiselle on vain vähän. Klassikkosaraa edustavat Mamba ja Mikko Kuustonen, vähän uudempaa mm. Maija Vilkkumaa ja Tehosekoitin, mutta sen jälkeen kaikki onkin enimmäkseen tuoreempaa. Räppiviisut voi jättää omaan huomioonsa, ellei niitä osaa jostain syystä ulkoa ja täytyy sanoa, etteivät Diandra, Wiskari, Kaikuranta, Kurkela, Juha Tapio, Suvi Teräsniska tai Tuure Kilpeläinen kiinnosta minua tippaakaan. Chisun (Sabotage), HIMin (Killing Loneliness), Teharin (Kaikki nuoret tyypit) ja Jenni Vartiaisen (Missä muruseni on) hoilasin kyllä mielelläni.

En uskalla ennustaa ja sanoa, että Singstar on nyt aikansa elänyt, elähtänyt ja oli tässä, sillä seuraavaakin Suomikokoelmaa varmasti ostetaan. Minkäs sille mahtaa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE 2012