STOP THE PRESS!

Epic Mickey 2: The Power of Two

epic_mickey2Tekijä: Junction Point Studios
Julkaisija: Disney Interactive Studios
Arvio: 2/5

Ensimmäinen Epic Mickey -peli julkaistiin ainoastaan Nintendo Wii -konsolille ja yleisesti siitä pidettiin. Toki minäkin toivoin, että Disneyn valtavaa materiaalisammiota olisi kauhottu reilummalla kädellä ja että peli olisi tullut tehokkaammalle konsolille, jotta sen maisemat voisi nähdä kaikessa komeudessaan. Epic Mickey 2 lupasi parannusta tähän – ja lisäksi musikaalisia mausteita, juhuu. Wastelandissa tapahtuu taas, kun oudot maanjäristykset runtelevat kaupunkia ja viittaavat siihen, että jotain synkeää on tapahtumassa. Avuksi täytyy toki kutsua myös Mikki, jotta maailma pelastuu.

Pelin nimikin viittaa siihen, että kahden voimia tarvitaan ja se on joka kantilta suunniteltu kaksinpelattavaksi. Yksin pelatessa tämä käy selväksi ärsyttävyyteen asti, sillä koneen ohjastaman kumppanin älykkyys on verrattavissa heinäseipääseen. Oswaldin ja Mikin kykyjen yhdistelyllä sitten kuitenkin yritetään selvitä tasoloikinnasta ja tehtävien suorittamisesta. Valitettavasti hyvin pian käy selväksi, että lupaavan alun jälkeen peli on varsin peruskauraa. Maisemat, tarina, kenttäsuunnittelu ja tehtävät ovat mielikuvituksettomia, mikä on jälleen suuri rikos siihen nähden, millainen universumi olisi käytettävissä. Ehkä Disney säästeli paukkuja jo tässä vaiheessa kesällä tulevaan Disney Infinityyn.

Minä olen pettynyt. Odotin isompaa, hauskempaa ja parempaa. Musikaalinumerot, parempi kamera ja nyt mukaan otettu ääninäyttely ovat ehdotonta plussaa, mutta kaikki muu on jäänyt vähän puolitiehen. Pelin läpäisee parissa illassa, eikä suuhun jää hyvä maku. Projektin alkuperäinen kunnianhimoisuus katosi matkan varrella ja äskettäin Disney pisti koko pelistudionkin pakettiin. Potentiaalia olisi ollut ykkösosan perusteella paljon, paljon parempaankin.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Disney Interactive