STOP THE PRESS!

GRID 2

grid2Tekijä: Codemasters
Julkaisija: Codemasters
Arvio: 3/5

Nykyään on yhä vaikeampaa jaotella autopelejä eri kategorioihin, kun arcadeajelun, hieman simulaatiomman ja kunnon simulaation rajoja häivytellään välillä oikein urakalla. GRID 2 voi tuntua monista arcade-ajelulta, varsinkin kun sisänäkymä poistettiin. Se haluaisi varmaan kovasti itse olla lähempänä simulaatiorajaa, sillä ei tätä ihan sunnuntaikuskit päivätöikseen ajele. Tai sitten se on vain liian tosissaan tehty arcaderälläys.

Pelaaja on jälleen kuskitulokas, joka muutaman onnistuneen kisan jälkeen palkataan ajomieheksi uutta kilpa-ajosarjaa promotoimaan ja ajelemaan ympäri maailmaa. Erityyppisiä kisoja on monenlaisia, tosin ei mitään ennennäkemätöntä. Pääasia, ettei tarjolla ole pelkkää perinteistä kierrosajelua. Pelin arcademaisuudesta muistuttaa Flashback-ominaisuus, jolla oman mokansa tai tekoälyn röyhkeän käytöksen saa kelattua takaisinpäin.

Codemasters on tiukasti keskittynyt autopeleihin ja vuosien kokemuksen huomaa pelin graafisella puolella. Maisemat sekä menopelit ovat komeita ja vauhdin tuntu kohdillaan. Autojen eroista ei löydy samaa hienojakoisuutta kuin vaikka GT:ssä tai Forzassakin, vaan niiden käyttäytymiserot ovat joko melko pieniä tai sitten keinotekoisen tai jopa satunnaisen oloisia. Kontrolleiden osalta olen tottunut vähän sallivampiin, sillä tehoautojen kesyttämiseksi mutkissa sai tehdä töitä ihan tosissaan, vaikka kuinka ohjaimen tattia väänsin.

Vaikka kuvasto on kunnossa ja ajotuntumakin päällisin puolin, jotain uupuu. Pelin tekoälyvastustajat ovat niin armottomia, murhanhimoisia p***iaisia, että ajamisen riemu jää lähtöviivoille. Kovasti yritetään olla hip ja cool, mutta ei se auta, kun rautakanki on jo nielaistu. Uskon suorilta käsin kyllä niitäkin, joiden mielestä GRID 2 on yksi viime vuosien paremmista autopeleistä. Toivoin, että ehkä minullekin, mutta kaipaan hieman rennompaa meininkiä. Pelissä on paikoittain hienoja bensankatkuisia hetkiä, mutta ne jäävät nopeasti turhautumisen pimeän mörön syömiksi.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Codemasters