STOP THE PRESS!

Pahan jäljillä – 1. tuotantokausi (The Following – Season 1)

followingOhjaus: Marcos Siega, Joshua Butler, Liz Friedlander ja muita
Käsikirjoitus: (sarjan luoja) Kevin Williamson
Tuotanto: Michael Stricks, Rebecca Dameron, Hilton Smith
Pääosissa: Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry
Arvio: 2,5/5

Pahan jäljillä -televisiosarjan päähenkilö Ryan Hardy (Kevin Bacon) kutsutaan viinanhuuruisilta eläkepäiviltään ihmettelemään jo vankilaan saadun sarjamurhaajan, Joe Carrollin (James Purefoy) yhä vain jatkuvia kolttosia. Tämä entinen kirjallisuudenprofessori suhtautuu psykopaatoksella Edgar Allan Poen tuotantoon, josta poimii innoitusta veritekoihinsa. Itse likaisen työn suorittavat kansankynttilän seuraajat ja ihailijat. Tarkoituksena olisi kirjoittaa kauhujen mestariteos ihan oikealla verellä. Siinä sivussa häiriintynyttä mieltä hivelisi järjestää Hardylle kosto suhteesta Carrollin ex-vaimoon.

Hannibal Lecterin biojäteastialla on taas käynyt kuhina, kun tätä sarjaa on tehty. Olisipa vain rohjettu runtata ne kädet oikein olkapäitä myöten suoliin ja rapaan: kovin hygieeniseksi ja vanhoja toistavaksi Pahan jäljillä jää. Juoppo etsivä on kliseeksikin jo harsoksi kulunut ja nyt niin vaisuksikin kirjoitettu, ettei Bacon hyvästä yrityksestä huolimatta saa rooliinsa ytyä; muutenkaan näiden paperinukkejen kohtalot eivät jaksa kiinnostaa. Purefoy sentään virnuaa niin ikään kliseiseen, kaikkivoipaiseen manipulaattoriinsa edes hivenen härskiintynyttä rasvaa.

Kahden kirkkaan älyn välisessä pelissä on aina oma viehätyksensä; miksi älyttömien piti käsikirjoittaa se? En ihan äkkiä muista nähneeni näin typeriä ja totaalisen mahdottomia juonenkäänteitä. Silti tarinassa niitä mahdollisuuksia olisi, kun ne vain osattaisiin käyttää. Ehkä toisella tuotantokaudella..

Ekstroissa vaihtelevan tasoisia pätkiä sarjan tekemisestä, poistettuja kohtauksia ja parissa jaksossa kommenttiraita.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2013

Traileri: