STOP THE PRESS!

NOVELLIELOKUVA 2014 HANKKEET VALITTU

Yleisradion ja Suomen elokuvasäätiön Suomalainen Novellielokuva 2014-hankkeessa toteutettavat elokuvatuotannot on valittu. Novellielokuva-hanke toteutetaan nyt viidennen kerran. Elokuviksi haettiin 28-minuuttisia nykyaikaan sijoittuvia tarinoita. Määräaikaan mennessä saapui 82 ehdotusta, joista on valittu toteutettaviksi kolme tuotantoa, ne esitetään Yle TV2:ssa.

Vuoden 2014 novellielokuvat ovat:

MISS ZAHRA
Sepon, kainuulaisen metsätyöläisen elämän mullistaa yllättävä avunpyyntö kaukaisesta maasta. Seppo suhtautuu kännykkäviestiin epäillen, mutta ei vie aikaakaan, kun eksoottinen ja mystinen Miss Zahra saa kiedottua hänet sensuellien sormiensa ympärille – virtuaalisesti, totta kai. Pian Seppo löytää itsensä oudoista kuvioista ja keskeltä moraalin ja uskon ikuista jaakobinpainia.

Käsikirjoitus: Samu Heikkilä
Ohjaus: Markus Lehmusruusu
Tuottaja: Yrjö Nieminen / MJÖLK Movies Oy

Käsikirjoittaja Samu Heikkilä on elokuvaleikkaaja. Hän on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 2000 ja leikannut useita fiktio- ja dokumenttielokuvia. Hänet on palkittu neljästi Jussi-patsaalla: parhaasta leikkauksesta elokuvista Valkoinen kaupunki (2006) Paha maa (2005) ja Levottomat (2000) sekä parhaasta äänisuunnittelusta elokuvasta Paha maa (2005).

Ohjaaja Markus Lehmusruusu on opiskellut Aalto-yliopistossa Elokuvataiteen- ja Lavastustaiteen osastolla elokuvaohjauksen koulutuslinjalla vuodesta 2007. Hän on ohjannut mm. lyhytelokuvan ”Puita ja semmosia” (2011).

Tuottaja Yrjö Nieminen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista ja vuodesta 1992 toiminut laajasti erilaisissa tehtävissä elokuva- ja mainostuotannoissa, mm. apulaisohjaajana elokuvissa Suden vuosi ja Jadesoturi.

MJÖLK Movies Oy on yhdessä Blind Spot Picturesin kanssa tuottanut elokuvan 8-pallo (2013).

Lähde: SES