STOP THE PRESS!

Don Huonojen, Havana Blackin ja Kyyrian tuhkista nouseva Loner Fin monipuolistaa suomalaista rocktarjontaa

Don Huonojen, Havana Blackin ja Kyyrian tuhkista nouseva Loner Fin  monipuolistaa suomalaista rocktarjontaa

Rockia, koneita, spoken wordia ja etnisiä soundeja yhdistelevän bändin esikoissingle ‘New Thing’ julkaistaan 6.12.2013

Helsingissä viisi vuotta sitten perustettu Loner Fin on juuri saanut valmiiksi 7.2 2014 julkaistavan esikoisalbuminsa. Debyyttisingle ’New Thing’ ilmestyy 6.12. 2013. Singlellä taustoja laulaa Mikko Herranen, joka oli  Loner Fi’n alkuperäinen rumpali. Sekä singlen että albumin on tuottanut Hiili Hiilesmaa.

Katso ’New Thing’ –video tästä: https://www.youtube.com/watch?v=m5izB0H3ktA

Vaikka Loner Fin on vielä monille tuntematon, ovat genrerajoja musiikissaan sekoittelevan bändin jäsenet jo suomalaista musiikkielämää seuraaville tuttuja.  Bändin solisti Mikael Vehkaoja soitti aikoinaan kitaraa Kyyriassa ,  basisti Jukka Puurula on toiminut sekä Don Huonojen että Itä-Saksan riveissä, rumpali Atte Sarkima muistetaan Havana Blackista ja Iiwanajulmankin riveissä vaikuttava kitaristi Timo Hänninen on aiemmin soittanut myös Velcrassa.  Loner Finin musiikki on Mikael Vehkaojan ja Timo Hännisen säveltämää. Biisien sanoituksista vastaa Mikael Vehkaoja, jonka säveltämää ja sanoittamaa musiikkia on aiemmin kuultu mm. Kyyrian että Kalle Aholan esittämänä.

1970-luvun vapautta ihannoiva Loner Fin sekoittaa rock-pohjaiseen musiikkiinsa spoken word -tilitystä ja kone-elementtejä. Lopputuloksena on tekijämiesten rakkaudella valmistama sekoitus rajua ja kaunista musiikkia. Toistaiseksi vielä nimetön albumi on äänitetty kesällä 2013. Osittain Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelun avulla rahoitetun levyn julkaisee LoFi Records.

https://www.facebook.com/lonerfin

Loner Fin
Mikael Vehkaoja (laulu, kitara)
Timo Hänninen (kitara, koskettimet)
Jukka Puurula (basso, taustalaulu)
Atte Sarkima (rummut)