STOP THE PRESS!

ONE DIRECTION TEKI LISTAHISTORIAA YHDYSVALLOISSA

Suomessa Midnight Memories on vuoden myydyin ulkomainen albumi

Tämän hetken suosituin yhtye One Direction teki listahistoriaa 25. marraskuuta julkaistulla albumillaan Midnight Memories. One Direction on ensimmäinen yhtye Yhdysvalloissa, joka on noussut kolmella ensimmäisellä albumillaan suoraan listaykköseksi. Midnight Memories –albumia myytiin ensimmäisen viikon aikana pelkästään Yhdysvalloissa yli puoli miljoonaa kappaletta.  Myös Briteissä Midnight Memories otti haltuun listan kärkipaikan ja siitä tuli nopeiten myynyt albumi viimeiseen kolmeen vuoteen. Maailmanlaajuisesti One Direction nousi suoraan ykköseksi 26 maassa.

One Direction on nostanut itsensä yhdeksi suosituimmista artisteista myös Suomessa; Midnight Memories on ainoana ulkomaisena albumina rikkonut platinarajan tämän vuoden aikana. Albumia on myyty jo yli 30 tuhatta kappaletta.

One Directionin street team on myös yksi Suomen suurimmista faniyhteisöistä. Lisäksi ”Directionerit” ovat aktiivisimpia faneja, mitä Suomessa on koskaan nähty. Fanit ovat järjestäneet jo kolmena vuonna ”levynjulkaisumiittejä” useammassa kaupungissa ympäri Suomen sekä kaksi One Direction Flash Mob –tanssiesitystä Helsingin Kampissa. Seuraavan kerran One Direction –fanit marssivat idoleidensa vuoksi tammikuun 18. päivä järjestämällä Helsingissä ”1DWalkin”.

One Directionin tarina alkoi vuonna 2010 Brittien X-Factorissa, johon Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ja Louis Tomlinson osallistuivat soolona. Poikien tarina oli jo päättymässä, kunnes Simon Cowell päätti yhdistää pojista bändin. Sen jälkeen One Direction on haalinut 64 listaykkössijaa, myynyt yli 35 miljoonaa levyä ja rikkonut lukuisia ennätyksiä. Suomessa One Direction on ylittänyt platinarajan marraskuussa 2012 julkaistulla albumilla Take Me Home ja kultarajan debyyttialbumillaanUp All Night.

Ensi vuonna One Direction lähtee suurelle Where We Are 2014 -stadionkiertueelle Etelä-Amerikkaan, Europpaan ja Yhdysvaltoihin.