STOP THE PRESS!

Daft Punk sai viisi Grammy -ehdokkuutta.

Mukana mm. Vuoden albumi ja Vuoden kappale

Uudella Instant Crush –videolla mukana Julian Casablancas ja ohjaajana Star Wars –mies  Warren Fu

Daft Punk teki viime keväänä Random Access Memories –albumillaan historiallisen paluun listojen kärkeen ympäri maailmaa. Vasta julkistetut Grammy –ehdokkuudet toivat yhtyeelle ansaitut viisi ehdokkuutta, mukana tärkeimmät palkinnot Album of the Year ja Record of the Year sekä Best Dance/Electronica Album, Best Engineered Album,Non Classical sekä Best Pop/Duo Group Performance  (“Get Lucky,” featuring Pharrell Williams).

Random Access Memories nousi julkaisuviikollaan listaykköseksi ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomessa, missä albumi on myynyt jo kultaa. Levyltä lohkaistu ensimmäinen radiosingle  ”Get Lucky” (feat. Pharrell Williams) oli julkaisupäivänään Spotifyn historian striimatuin kappale ympäri maailmaa ja nousi iTunesin ykköseksi noin 50 maassa. Get Lucky oli kevään ja kesän soitetuimpia hittejä komeillen viikkoja eri maiden single- ja iTunes –listojen kärjessä.

Levyn tuore single Instant Crush (feat. Julian Casablancas) on nousemassa parhaillaan radiolistoilla ympäri maailmaa ja kappaleeseen tehdyn videon on ohjannut Warren Fu joka aloitti uransa Lucas Filmsillä ja loi hahmot uuteen Star Wars Trilogiaan. Nykyään Warren Fu on ohjannut musavideoita mm. The Strokesille, The Killersille ja Depeche Modelle. Warren on suunnitellut myös Daft Punkin Random Access Memoriesin kansitaiteen.

Videoon tehdyt vahanuket ovat Tony Gardnerin käsialaa. Tony on työskennellyt legendaaristen erikoisefektimiestin kanssa kuten Rick Baker ja Stan Winston ja oli johtavana maskeeraajana mukana Michael Jacksonin Thriller –videolla, vain 17 vuotiaana. Tony on työskennellyt aiemmin yhtyeen kanssa ja on suunnitellut myös Daft Punkin robottikypärät. Video on saanut muutamassa päivässä lähes neljä miljoonaa katsojaa youTubessa. Katso video tästä

56. Grammy –palkintojen jakogaala pidetään 26. tammikuuta Los Angelesin Staples Centerissa.