STOP THE PRESS!

Pacific Rim

pacificrimOhjaus: Guillermo del Toro
Käsikirjoitus: Travis Beacham, Guillermo del Toro
Tuotanto: Jon Jashni, Mary Parent, Thomas Tull
Pääosissa: Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Ron Perlman, Idris Elba, Charlie Day, Robert Kazinsky, Max Martini
Arvio: 1,5/5

Guillermo del Toron (mm. Pan’s Labyrinth ja Hellboyt) ohjaamassa Pacific Rimissä eletään lähitulevaisuutta. Meren alle on revennyt jonkinlainen portti toiseen maailman. Portista singahtelee kiihtyvään tahtiin valtavia, kaijuiksi kutsuttuja hirviöitä, joiden ainoa päämäärä on tuhota ihmiskunta. Niitä vastustamaan on rakennettu suunnattomia robotteja, jägereitä, joita kutakin ohjaa aina kaksi toistensa aivoihin kytkettyä ihmistä. Ja sitten tapellaan. Ja tapellaan.

Onhan se komeata, kun sellaiset pilvenpiirtäjä ja pari kerrosta vielä –kokoiset hirviöt ja robotit ryskäävät menemään. Paljon muuta ei elokuvalla olekaan tarjota, mikä on valitettavaa, sillä taiten ja visuaalisesti upeasti kuvattu rymistely muuttuu sekin tylsäksi jo aikaa ennen yli kaksituntisen elokuvan loppua.

Metallin lommoamisen ja sepelinteon oheen on kasattu loputon joukko kliseitä: löytyy toiselleen nokittelevia kukkopoikia, traagisia mutta sankarillisia kohtaloita, mitään mistään ymmärtämättömiä poliitikkoja, kivuliasta isäsuhdetta ja lapsuuden traumaa (jollaisen käsittelemistä del Toro muuten kuvasi hienosti Pan’s Labyrinthissä; tässä todellakaan ei) ja mitä pirua vielä. Elokuvan henkilöhahmot jäävät niin ohuiksi, että on ihan samantekevää, kuinka paljon niitä mätkitään. Tehosteväkeä lukuun ottamatta heikko esitys.

Enimmäkseen hyviä ja kiinnostavia ekstroja riittää, lyhyitä making of –tyyppisiäkin pitkälti toistakymmentä. Ohjaajan kommenttiraita ja kuvauspäiväkirja hyviä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros, 2013

Traileri: