STOP THE PRESS!

Beyoncé rikkoi iTunesin myyntiennätykset – kolmen päivän aikana lähes 900 000 myytyä albumia

Beyoncé julkaisi viime perjantaina 13.joulukuuta yllättäen uuden ja viidennen studioalbuminsa ”Beyoncé”. Levy on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan iTunesissa, ja on tehnyt iTunesin palvelun historiaa nousemalla listaykköseksi 104 maassa myyden ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana lähes 900 000 kappaletta. USAssa levy teki historiaa olemalla nopeiten myynyt albumi palvelun historiassa. Ensimmäisen vuorokauden aikana levyä ladattiin ennätykselliset 570 000 kertaa.

Visuaaliselta albumilta löytyy 14 uuden kappaleen lisäksi 17 musiikkivideota, jotka on kuvattu eri puolilla maailmaa (mm. Houston, New York, Pariisi, Sydney, Rio De Janeiro). Ostaessa albumin, mukana samassa paketissa tulevat myös videot tehden levystä upean audiovisuaalisen kuuntelu- ja katselukokemuksen.

Uudella levyllä Beyoncé on toiminut niin biisintekijänä, tuottajana sekä videoiden ohjaajana. Mukana albumin ja videoiden teossa on ollut liuta huippunimiä kuten Justin Timberlake, Jay-Z, Drake, Pharrell Williams, Sia, Ryan Tedder, Miguel, Jonas Åkerlund sekä monta muuta alan huippunimeä. Levyn kappaleita sävellettiin ja videoita kuvattiin ympäri maailmaa, mutta materiaali koostettiin levylle vasta New Yorkin Hamptonsissa kesällä 2012.

Fyysinen CD ilmestyy kauppoihin noin viikko julkaisun jälkeen.

Maailman lehdistö hehkuttaa yllättävää levynjulkaisua vuoden mediatapahtumaksi:
“So, errrm… Beyoncé just stole 2013.” Drop Out UK
“Radical.” Dazed
“Beyoncé makes music history….” Vogue
“Beyoncé’s new album has shocked the world.” Capital FM
“The most punk artist of 2013.” Property Of Zack
“A revolution in PR.” The Guardian
“Multi-layered, head-spinning album.” The Guardian 4*