STOP THE PRESS!

Tuottajaguru ja pop-tähti Pharrell Williams: uusi levytyssopimus ja sooloalbumi ensi vuonna

Tuottaja, säveltäjä ja pop-tähti Pharrell Williams on allekirjoittanut uuden sopimuksen Columbia Recordsin kassa. Grammy-palkittu Williams on ollut mukana tekemässä tämän vuoden kahta isointa hittiä, Daft Punkin Get Lucky’a sekä Robin Thicken Blurred Lines -hittisingleä. Tulevissa Grammy Awardseissa Williamsilla on seitsemän Grammy –ehdokkuutta, mm. vuoden tuottaja (non-classical), kaksi ehdokkuutta vuoden kappaleeksi (Get Lucky ja Blurred Lines), kaksi ehdokkuutta vuoden esityksestä (Get Lucky Daft Punkin kanssa sekä Blurred Lines Robin Thicken kanssa), sekä kaksi vuoden albumi –ehdokkuutta (Daft Punk: Random Access Memories ja Kendric Lamari: Good kid, m.A.A.d city).

Miehen tuorein singlejulkaisu on Happy, mikä löytyy Despicable Me 2 –elokuvan soundtrackilta, löytyy myös Pharrellin omalta sooloalbumilta, mitä odotetaan julkaisuun ensi vuoden aikana.

Viime kuussa, Pharrell Williams julkaisi maailman ensimmäisen 24h kestävän musiikkivideon Happy –singleen missä vierailee liuta maailmantähtiä kuten Magic Johnson, Steve Carrell, Jimmy Kimmel, Jamie Foxx, Steve Martin, Odd Future, Miranda Cosgrove, Janelle Monáe, sekä monta muuta. Hyväntuulinen video on kerännyt jo yli 5 miljoonaa katsojaa ja single on noussut useissa maissa iTunesin top10:een.  Katso 24h video tästä ja virallinen versio tästä

Pharrell Williamsin ura alkoi 90-luvun alkupuolella, jolloin tämä tulevaisuuden lupauksena aloittanut multi-instrumentalisti sai musiikkialan ja median huomion olemalla The Neptunes –duonsa sekä mm. Justin Timberlaken Like I Love You –hitin ja Britney Spearsin I’m A Slave 4 U –hittien takana. Vuonna 2010 Billboard nimesi Williamsin vuosikymmenen tuottajaksi ja tällä hetkellä supertähti tunnetaan niin tuottajana, säveltäjänä, esiintyjänä kuin myös muoti-ikonina ja suunnittelijana luksusbrändeille (korumallisto Louis Vuitton ja Moncler). Pharrell Williamsin tuotantoa on myyty yhteensä yli 100 miljoonaa levyä ja miehen tuottama äänimaailma tunnetaan omintakeisena sekä aina muutaman askeleen muita edellä. Williams on julkaissut neljä omaa albumia N.E.R.D –yhtyeensä kanssa luoden musiikillisen hybridin yhdistäen alternative rockia hip hopiin ja antanut panoksensa lukuisten tähtien hitteihin. Pharrell on voittanut aiemmin kolme Grammya; Justin Timberlaken Justified oli vuoden pop-albumi ja Pharrell albumin tuottaja (2004), The Neptunesin albumista vuoden tuottajana (2004) sekä parhaasta rap-kappaleesta (Ludacris: Money Maker) vuonna 2007

Pharrell Williamsilla on jatkuvasti monta rautaa tulessa, mutta ensi vuoden puolella saamme odottaa miehen ensimmäistä sooloalbumia.