STOP THE PRESS!

Kummelit lentävät avaruudessakin uudessa trailerissa

Aleksi Mäkelän ohjaaman Kummeli V -elokuvan uuden, julkaisuvapaan trailerin voi katsella täältä.

Mahtavassa trailerissa Kummelit vilahtavat myös avaruudessa. Kohtauksia on ollut tekemässä mm. Iron Skyn tekijätiimi Troll VFX.
Järjestyksessä viides Kummeli-elokuva tulee elokuvateattereihin keskiviikkona 19. helmikuuta. Kummeli V palaa juurilleen sisällöltään. Siinä on neljä toisiinsa nivoutuvaa tarinaa ja yli viisikymmentä eri hahmoa.

Kummeli-ryhmän jäsenet Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela ja Heikki Vihinen esittävät yli kahtakymmentä roolihenkilöä.

Vierailevien näyttelijöiden joukko on nimekäs: Tom Pöysti, Ville Myllyrinne, Iina Kuustonen, Kaarina Hazard, Heikki Kinnunen, Jukka Rasila, Aake Kalliala, Jussi Vatanen, Kari Hietalahti, Ilkka Heiskanen, Kai Lehtinen, Seela Sella, Anna-Maija Tuokko, Heli Sutela, Markku Toikka, Riku Suokas, Tuija Ernamo, Anna-Maija Tuokko, Kaisa Mattila. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Heikki Vihinen, Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen.

Kummeli V on vuosi sitten perustetun Nummela Filmin ja Porkkana Ryhmän yhteistuotantoa. Nummela Filmin omistavat Aleksi Mäkelä ja Markus Selin. Porkkana Ryhmä on Kummelien taustayhtiö.

Elokuvan lyhyt esittely
1. tarina. Ex–basisti Tomi tekee virheen. Hän kutsuu vanhan bändikaverinsa, rumputaiteilija Monkki Mähösen, remontoimaan vaimonsa kesähuvilaa. Juttu saa kauhuelokuvamaisia piirteitä, kun Monkki ja talon emäntä Stina ajautuvat törmäyskurssille.
2. tarina. Wannabe–moottoripyöräjengiä ja sen johtajaa, Jounia, nöyryytetään kyläkaupassa. Jouni päättää kostaa nöyryytyksen ryöstämällä kaupan. Hän on kova leffafriikki ja ammentaa kostosuunnitelmaansa vaikutteita kuuluisista action–elokuvista.
3. tarina. Siinä matkataan keltaisen lehdistön syntyaikoihin 60-luvun puoliväliin. Maata kiertävä urkukorjaaja, Arvo Hakala, on kovan luokan naistenmies. Arvon toimintaa sivusta seuranneet mustasukkaiset miehet kokoavat lynkkausryhmän lännenelokuvien tyyliin. Arvon ajojahtia tulee todistamaan reportteri Erkki ”Likasanko” Sysimetsä.
4.tarina. Elokuvan aikana tutuksi tullut, huonosti käyttäytyvä helsinkiläinen fantasia- ja scifiohjaaja Kurt ”Kurre” von Riikonen nousee keskiöön. Hän on juuri saanut valmiiksi uuden leffansa, Excalibur IV:n, josta elokuvassa näytetään muutamia varsin näyttäviä, mutta luokattomia kohtauksia.
Kurre matkaa yhdessä työkavereidensa kanssa helikopterilla Kainuuseen karhujahtiin. Ökyilevä ryhmä ajautuu välittömästi törmäyskurssille paikallisen pienviljelijän, Isaskar Toukan, ja hänen poikiensa kanssa.

ohjaus
ALEKSI MÄKELÄ
tuottajat
MARKUS SELIN
ALEKSI MÄKELÄ
TIMO KAHILAINEN
käsikirjoitus
HEIKKI VIHINEN
TIMO KAHILAINEN
HEIKKI SILVENNOINEN
kuvaus
PINI HELLSTEDT F.S.C.
leikkaus
KIMMO TAAVILA
ääni
PEKKA KARJALAINEN
puvustus
JAANA ARO
lavastus
MARJATTA KUIVASTO
LASSE MÄNNIKKÖ
tuotantopäällikkö
KRISTINA RYTKÖLÄ
still-kuvaaja
MALLA HUKKANEN
tuotanto
Nummela Filmi & Porkkana Ryhmä