STOP THE PRESS!

Walking with Dinosaurus – The Movie

Walking With DinosaurusOhjaus:  Neil Nightingale, Barry Cook
Käsikirjoitus: John Collee
Tuotanto: Mike Devlin, Amanda Hill, Deepak Nayar
Ääninäyttelijät:  Justin Long/Henri Piispanen,  Karl Urban/Kari Tamminen, Charlie Rowe/Pekko Kauppila, Angourie Rice/Emilia Korenius, John Leguizamo/Petri Hanttu, Skyler Stone/Jani Alkio, Tiya Sircar/Mirjami Heikkinen
Arvio: 2/5

Elokuva vie katsojat 70 miljoonan vuoden takaiseen maailmaan. Se kertoo pienestä Patchimouksesta, tuttavallisemmin Patchi, joka joutuu jatkuvasti sellaisiin hankaluksiin, että vanhemmat joutuvat hänet niistä pelastamaan. Eräänä päivänä tämä pieni dino kokee elämänsä järkytyksen, kun tämän isä saa surmansa rajussa kamppailussa. Lohtua elämään tuo se, että hän kohtaa tyttödinon Juniperin. Vuodet vierivät ja taisteluiden kautta on johtajuuden ottanut Patchin isoveli Scowler ryhtyy ylimielisesti johtamaan joukkojaan. Samalla hän vie veljeltään tyttöystävän. Onko tämä Patchin lopun alku vai mahdollisuus?

Walking with Dinosaurs 3D on todella komeaa katseltavaa. Se kuinka tietokonetekniikka on erinomaisella tavalla saatu yhdisteltyä aitoihin maisemiin ja tehty siitä vielä uskottava, on todellakin hatun nostamisen arvoista. Sen takia tämä elokuva kannattaa kyllä nähdä. Valitettavasti tuo kolmiulotteisuus ja sen teho tulevat häviämään pois, kun se ilmestyy tavanomaisena dvd- tai blu-ray -julkaisuna. Mutta ei siitä enempää. Siinäpä ne parhaimmat puolet olivatkin, sillä tarina on keskinkertaista pullamössöä, jossa ei ole sitten pätkääkään kunnollista särmää. Se ei tarjoa mitään uutta ja käyttää hyödykseen vain tavanomaisia kliseitä. Sen lisäksi myös suomenkielinen dubbaus kalskahti korvaan pahasti, sillä tapa millä asioita tulkittiin oli lähinnä ärsyttävä. Eikö vieläkään ääniohjausta saada niin ammattimaiseksi ettei näytteleminen kuulosta näyttelemiseltä? Pari tähteä tuleekin vain visuaalliselle näyttävyydelle. Muusta puolesta en jaksanut innostua.

Lisämateriaalina tarjolla on Ultimate dino guide, joka on interaktiivinen opas dinosaurusten maailmaan, Match the call on interaktiivinen palapeli, Interactive map kertoo missä dinosaurukset ovat eläneet, elokuvan katselun aikana voi käyttää myös Brainosaur trivia trackia. Nimensä mukaisesti pitkin elokuvaa se kertoo faktoja dinoista, räppiä tyyliin Nickelodeon orange carpet dino rap ja traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by 20th Century Fox Home Entertainment, 2014

Traileri: