STOP THE PRESS!

A Late Quartet

A Late QuartetOhjaus:  Yaron Zilberman
Käsikirjoitus: Yaron Zilberman, Seth Crossman
Tuotanto: Vanessa Coifman, David Faigenblum, Emanuel Michael, Tamar Sela, Mandy Tagger, Yaron Zilberman
Näyttelijät:  Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Mark Ivanir, Imogen Poots, Anne Sofie von Otter
Arvio: 3,5/5

A Late Quartet kertoo maailmankuulusta klassista musiikkia esittävästä kvartetista, joka on soittanut yhdessä jo 25-vuotta. Heitä odottaa juhlakonsertti, kun edellisenä iltana sellisti Peter Mitchell (Christopher Walken) kertoo sairastavansa Parkinsonin tautia, eikä pysty soittamaan kunnolla. Muut ovat asiasta hämillään varsinkin kun Peter ehdottaa lahjakasta naissellistiä hänen tilalleen paikkaamaan tilanteen. Vaikka kaikki ottavat hänen ilmoituksensa surumielisesti vastaan, niin samalla se aiheuttaa melkoista jännitettä muiden jäsenien välillä. Alkaa omanlaisensa valtataistelunsa kvartetin herruudesta.

Tämä Yaron Zilbermanin ohjaama draama kuuluu siihen sarjaan, jota voi kutsua pienen suureksi elokuvaksi, jossa liikutaan tasaisesti eri tunnetasoilla. Vaikkei tarina itsessään tarjoa mitään uudenlaista maailmaa, niin silti se on kiinnostava ja sopivasti dramaattinen. Ennen kaikkea se on täynnä upeita näyttelijäsuorituksia. Lähinnä kieroutuneiden pahojen poikien tulkkina tutuksi tullut Walken tekee pienielkeisesti hienon ja koskettavan roolin, jota tukee muiden näyttelijöiden moniolotteisemmat roolisuoritukset. Aina loistavia rooleja tekevät Catherine Keener ja Philip Seymour Hoffman eivät petä tälläkään kertaa. A late quartet on laadukasta draamaa hyvän draaman ystäville.

Tämä jäi Philip Seymour Hoffmanin viimeiseksi elokuvaksi, joka nähtiin Suomen valkokankailla. RIP, Philip!

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by SF Film., 2013

Traileri: