STOP THE PRESS!

Ainoat oikeat

Ainoat oikeatOhjaus:  Saara Cantell 
Käsikirjoitus: Outi Keskevaari 
Tuotanto: Jarkko Hentula
Näyttelijät:  Anna-Maija Tuokko, Antti Reini, Ilkka Villi, Jenni Kokander, Inka Kallén
Arvio: 3/5

Yksityissairaalassa fysioterapeuttina työskentelevä Hanna (Anna-Maija Tuokko) asustelee yhdessä kissansa kanssa. Hän ei ole löytänyt itselleen miestä ja liikuskelee lähinnä media-alalla työskentelevien ystäviensä hempeilevän Paulan (Jenni Kokander) ja rääväsuisen Ellin (Inka Kallén) kanssa. Erään baari-illan jälkeen Hanna törmää tummaan komeaan Markukseen (Ilkka Villi), jonka kanssa synkkaa niin hyvin, että pian ollaankin lakanoiden välissä peuhaamassa. Herättyään aamulla Hanna huomaa miehen jo poistuneen sanaa sanomatta, mutta jättäen kuitenkin kirjeen pöydälle. Sattuu pieni haaveri ja kukkamaljakossa ollut veti tuhoaa kirjeessä olleen puhelinnumeron. Epätoivoisesti Hanna yrittää löytää miestä, mutta turhaan. Eräänä päivänä ollessaan töissä Hanna saa yllättävän työtarjouksen. Hänen pitäisi kuntouttaa auto-onnettomuudessa vakavasti loukkaantunutta pääministeriä (Antti Reini). Tästä alkaa romanttinen soppa, kun kuvioihin palaa takaisin Hannan kaipaama Markus.

Romanttinen komedia on juuri sellainen genre, että sitä hyvin harvoin näkee kotimaisten tekijöiden tekemänä. Yleensä nämä tulevat rapakon takaa tai sitten lähinnä brittien työstämänä. Nyt tähänkin on saatu korjausliike, sillä käsikirjoittaja Outi Keskevaari ja ohjaaja Saara Cantell ovat saaneet aikaiseksi romantiikkaa suomalaiseen tapaan. Se tarkoittaa sitä, ettei tämä elokuva tarjoile siirappimaista yliromantiikkaa, vaan tarina pysyttelee normaalissa arkielämässä. Siihen sitten on sopivasti ripoteltu romanttisia elementtejä.  Sen lisäksi Cantellin ohjauksessa tarina kulkee sujuvasti eteenpäin, eikä paria loppupuolen suvantokohtaa lukuunottamatta katkea. Näyttelijäsuoritukset varsinkin naisten osalta ovat erinomaisia. Ennen kaikkea Tuokko on todella raikas tuulahdus roolissaan ja rivoja puhuva Kallén melkein varastaa tältä shown. Vaikkei tämä kuulukaan Cantellin aivan kärkipään ohjaustöihin, niin hän saa minut vakuuttuneeksi, että häneltä sujuu mainiosti myös tämän genren ohjaustyö. Ainoat oikeat on sopivan kevyttä ja piristävää viihdettä harmaaseen päivään.

Lisämateriaalina tarjolla on trailereiden lisäksi poistettuja kohtauksia, Kun aika on -musikkivideo, ohjaaja Cantellin ja käsikirjoittaja Keskevaarin kommenttiraita sekä taltiointi ensi-iltatapahtumasta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Nordisk Film, 2014

Traileri: