STOP THE PRESS!

Ella ja kaverit 2 – Paterock

Ella ja kaverit 2 - PaterockOhjaus:  Marko Mäkilaakso
Käsikirjoitus: Timo Parvela
Tuotanto: Juha Wuolijoki
Pääosissa: Eero Milonoff, Armi Toivanen, Jarkko Niemi, Malla Malmivaara, Pirkka-Pekka Petelius, Iina Kuustonen, Jouko Ahola, Freja Teijonsalo, Jyry Kortelainen, Artturi Auvinen, Eetu Julin, Aki Laiho, Aura Mikkonen, Emilia Paasonen
Arvio: 4/5

Tervetuloa toisluokkalaisen Ellan maailmaan! Opettaja (Eero Milonoff) opettaa luokalle kertotaulua. Kaikki muut osallistuvat laskuopetukseen paitsi yksi. Hän on rehtorin (Armi Toivanen) poika Pate (Jyry Kortelainen), joka haaveilee rokkistaran urasta. Hän saakin innostettua luokan muita oppilaita hänen juttuunsa mukaan. Tästä jutusta ei pidä sekä opettaja eikä varsinkaan Paten äiti, joka yrittää kaikin tavoin pitää poikansa ojennuksessa. Paten suuri idoli on laulajatähtönen Elviira (Malla Malvivaara) jonka kanssa hän haluaisi päästä lavalle. Pian Pate kohtaa Elviiran manageripoikaystävän (Jarkko Niemi) jolla on muitakin taka-ajatuksia kuin pelkkä fanin kohtaaminen idolinsa kanssa. Melkoinen soppa on taas luvassa.

Vaikka tämä elokuva onkin numeroitu kakkosella, niin kyseessä ei ole ns. jatko-osa, vaan ihan oma tarinansa. Tämä tiedoksi ihan niille, jotka ette ole nähneet ensimmäistä elokuvaa. Kuten aiemmassa elokuvassa tarina kulkee yllättävän sujuvasti, vaikka paikoitellen siinä on ihan pienoisia suvantokohtauksia. Ella ja kaverit -kirjasarjan kirjoittaja Timo Parvela on toiminut myös tämän elokuvan käsikirjoittajana. Joskus on riski siinä, että itse kirjailija pääsee tekemään käsikirjoituksen, jonka johdosta elokuva saattaa muuttua melkoiseksi ”möykkykasaksi”, eikä tarina etene eteenpäin oletetulla tavalla. Mutta onneksi tämän kohdalla ei ole sitä vaaraa. Lapsinäyttelijät tekevät  poikkeuksellisen hyvää työtä ja pienistä epäluontevista replikkien lausuntatavoista huolimatta sujuvaa näyttelemistä heiltä. Heitä tukee mainio aikuisnäyttelijäkaarti. Varsinkin Milonoff opettajaroolissaan on sopivasti ylinäyttelevä, mutta sopii juuri erinomaisesti tähän tyyliin. Ella ja kaverit 2 – Paterock on sopivan kevyttä koko perheen viihdettä, josta jää ainakin hyvä mieli.

Jukka  L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Snapperfilms, 2013

Traileri: