STOP THE PRESS!

Walter Mittyn ihmeellinen elämä (The Secret Life of Walter Mitty)

waltermittynihmeellinenelamablurayOhjaus: Ben Stiller
Käsikirjoitus: Steve Conrad
Tuotanto: Stuart Cornfeld, Samuel Goldwyn Jr., John Goldwyn, Ben Stiller
Pääosissa: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine, Sean Penn, Adam Scott, Kathryn Hahn
Arvio: 4/5

Komedianäyttelijänä parhaiten tunnettu Ben Stiller ohjaa harvakseltaan, vaikka kykyä riittää (esimerkiksi Tropic Thunder, 2008). Walter Mittyn ihmeellinen elämä –elokuvassa hän onnistuu nykyohjaajille yleensä kovin vaikeaksi osoittautuneessa romanttisen komedian lajityypissä.

Nimihenkilö (Ben Stiller) työskentelee vähän tylsässä työssä Life-lehden valokuvaosastolla. Hän on ihastunut työtoveriinsa, Cheryl Melhoffiin (Kristen Wiig), muttei ujona, arkana ja vähän saamattomanakin uskalla lähestyä tätä. Unelmissaan Walter on kuitenkin rohkea ja päättäväinen seikkailija. Ikävä kyllä hän uppoutuu fantasioihinsa niin totaalisesta, ettei aina välillä tajua tästä maailmasta mitään. Onneton taipumus uhkaa aiheuttaa hänelle potkut, varsinkin kun tärkeä negatiivi katoaa. Sen ottanutta valokuvaajaa jäljittäessään Walter huomaakin äkkiä seikkailevansa ympäri maailmaa ihan oikeassa elämässä.

Stiller onnistuu mukavasti säilyttämään sellaisen arkipäivän sekä romantiikassa että hurjassa seikkailuvipellyksessä. Vähemmilläkin Walterin haaveilujaksoilla olisi ehkä pärjätty, mutta toisaalta Stiller saa niissä mahdollisuuden parodioida muita – ja jopa tätä omaansa – elokuvia; Benjamin Buttonin uskomaton elämä –jakso on aivan holtittoman hauska. Vähän kyllä niitä aika turhia ylösnostattavia puheita loppupuolella pidetään, mutta hyvin ja erittäin viihdyttävästi tässä onnistutaan kertomaan rakkauden vaikeudesta, todellisuuden ja unelmien ristiriidasta sekä itsensä löytämisestä.

Ekstrois poisjätettyjä, vaihtoehtoisia ja laajennettuja kohtauksia, valokuvia sekä kulissien takana -tyyppinen pätkä.

Vesa Skaffari for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2013

Traileri: