STOP THE PRESS!

Solsidanin luojan, Felix Herngrenin elokuva ”Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi” rikkoo ennätyksiä Ruotsissa

Jonas Jonassonin menestysromaaniin perustuva elokuva on saanut Ruotsissa 5 ensimmäisen päivän aikana 357 908 katsojaa, mikä on kaikkien aikojen katsojaennätys Ruotsissa 5-päivän viikonlopputulosvertailussa.

Elettyään pitkän ja tapahtumatäyteisen elämän Allan Karlson joutuu vanhainkotiin uskoen sen olevan hänen pääteasemansa. Ongelmana on vain se, että hänen terveytensä on yhä erinomainen ja päivät käyvät sen vuoksi aivan liian tylsiksi.

Kun Allanin satavuotisjuhlat, joista hän itse ei ole vähääkään kiinnostunut, lähestyvät, Allan ottaa riskin ja pakenee ikävystyttävää arkeaan. Tapahtumasarja imaisee Allanin hullulle ja odottamattomalle matkalle, jossa on mukana rikolliskopla, murhaaja, laukku täynnä rahaa, norsu ja epäpätevä poliisi. Kelle tahansa tämä olisi ollut elämän seikkailu, mutta Allanin kokemuksilla se on suunnilleen normaalia. Hän ei ole vain seurannut maailmanhistorian tärkeimpiä tapahtumia, vaan hänellä on ollut tärkeä osa niissä. Saamme seurata Allanin aiempia seikkailuja ja niiden uskomatonta vaikutusta historiaan, kuten esimerkiksi sitä, miten hän auttoi atomipommin keksimisessä sekä ystävystyi kaikkien kanssa, amerikkalaisista presidenteistä venäläisiin tyranneihin…

Satavuotias perustuu Jonas Jonassonin bestselleriin.

Ohjaus Felix Herngren, pääosassa Robert Gustafsson.

Suomessa elokuva sai ensi-iltansa 27. joulukuuta.