STOP THE PRESS!

Legendat kehissä (Grudge Match)

Legendat kehässäOhjaus: Peter Segal
Käsikirjoitus: Rodney Rothman ja Tim Kelleher
Tuotanto: Michael Ewing, Bill Gerber, Mark Steven Johnson, Ravi D. Mehta, Peter Segal
Pääosissa: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kevin Hart, Alan Arkin, Kim Basinger
Arvio: 2/5

Elokuva kertoo kahdesta pittsburghilaisesta nyrkkeilijästä Billy ”The Kid” McDonnenista (Robert De Niro) ja Henry ”Razor” Sharpista. 80-luvun alussa he kohtasivat toisensa kehässä pariin otteeseen. Kolmannen matsin lähestyessä Sharp päätti lopettaa kokonaan nyrkkeilyuransa ja samalla myös McDonnenin urasta tuli selvää pässinlihaa. Vuodet vierivät ja nuori promoottorilupaus Dante Slater Jr. (Kevin Hart) tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa tuon matsin. Tehtaalla työskentelevä Sharp ei ole innostunut asiasta, mutta rahahuolien takia hän kuitenkin päättää lähteä mukaan. Alkoholisoitunut naistenmies McDonnen haluaa päästä kehään mahdollisimman pian. Monta mutkaa on matkassa ennen kuin sinne päästään.

Lähinnä keskinkertaisia ja sitä heikompia komedioita työstänyt Peter Segal on päästetty vauhtiin. Kun hän ohjaa näyttelijöitä, niin yleensä syntyy soopaa, eikä muukaan osa elokuvasta oikein toimi. Tällä kertaa ei onneksi käy niin, sillä De Niro ja Stallone vetävät roolinsa kuin he olisivat ottaneet vaikutteita omista rooleistaan Jake La Mottana ja Rocky Balboana. Herrat onnistuvat pitämään elokuvan kasassa, mutta ehdottomasti heikoin lenkki on Kim Basinger. Hänessä ei ole mitään luontevuutta, eikä myöskään sellaista naisellista karismaa, jotta voisi uskoa hänen olevan nuoren miehen äiti. Paikoitellen elokuva on hauska, mutta noin parin tunnin pläjäykseksi se on turhankin hidastempoinen. Hyvistä asetelmista huolimatta Legendat kehässä ei yllä kahta tähteä korkeammalle.

Lisämateriaalina kolme making of -dokumenttia, Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin haastattelu, Larry Holmes muistelee, elokuvan erilainen aloitus ja lopetus ohjaajan kommenttiraidan kera ja poistettuja kohtauksia

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Entertainment, 2014

Traileri: