STOP THE PRESS!

REIJO TAIPALE – SATUMAAN KUNINGAS TEKEE KUNNIAA EPPU NORMAALILLE

Uusi single ”Voi kuinka me sinua kaivataan” pohjustaa Reijo Taipaleen maaliskuun 14. päivä julkaistavaa albumia ”Valon lapsi”

Kappale on myös mukana tulevalla ” Eput rautaa”-cover -levyllä, joka julkaistaan 7. maaliskuuta

Reijo Taipale juhlistaa tänä vuonna 50-vuotis taiteilijauraansa.

Reijo Taipale on elävä legenda, jonka levyjä on myyty huikeat yli miljoonaa kappaletta. Hänelle on menestyksekkään uransa aikana luovutettu peräti  16 kultalevyä ja lukuisia platinalevyjä mukaanlukien Topi Sorsakosken kanssa levytetty menestysalbumi ”Kulkukoirat”.

Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla ”Aila” ja ”Yön hetket”. Puoli vuotta myöhemmin levytetty Unto Monosen ”Satumaa” toi nuorelle artistille pysyvän paikan tangosolistien eturivissä. Hän on esittänyt kappaletta yli 7000 kertaa, mikä kertoo klassikoksi muodostuneen kappaleen suosiosta.

Vuonna 1993 Taipale esiintyi Markku Pölösen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa ”Onnen maa”. Hän oli myös Iskelmä-Finlandia –palkinnon ehdokkaana vuonna 2007.

Tänä vuonna 74-vuotta täyttävä Satumaan kuningas ei ole suostunut hiljentämään tahtia, vaan on kesästä lähtien valmistellut maaliskuun 14. päivä julkaistavaa uutta levyään.  ”Valon lapsi”- albumin taustajoukoissa on toiminut hänen pitkäaikainen tuotantopäällikkönsä Seppo Matintalo  sekä tuottaja Esa Nieminen.

Levyn materiaali koostuu  Olavi Virran 50-luvulla levyttämistä ikivihreistä, kuten ”Kolme kitaraa”,”Niin sateinen on tie” ja ”Sua vailla”.  Muu materiaali on Elviksen, Willie Nelsonin ja Chris Rean tuotantoa. Mukana myös  Tuure Kilpeläisen säveltämä nimikkokappale ”Valon lapsi”  sekä Jussi Rasinkankaan ja Vexi Salmen kynäilemä  ”Tuhat tähteä”.

Suomen maanteitä yli neljä miljoonaa kilometriä taivaltanut mestari  kunnioittaa maamme ykkösbändiä Eppu Normaalia klassikolla ”Oi kuinka me sinua kaivataan”. Reijo kuunteli bändin laajaa tuotantoa ja kyseinen kappale puhutteli häntä eniten.

Kuuntele kappale Spotifysta Reijo Taipale – Voi kuinka me sinua kaivataan