STOP THE PRESS!

RUOTSALAINEN KOMEDIA ”SATAVUOTIAS, JOKA KARKASI IKKUNASTA JA KATOSI” NIITTÄÄ HUIMAA MENESTYSTÄ SUOMEN ELOKUVATEATTEREISSA

”Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi” -elokuvan katsojamäärät ovat nousseet Suomessa jo kolme viikonvaihdetta peräkkäin. Huippusuosittu komedia sai ensi-iltansa 27.12.2013, jonka jälkeen sen on nähnyt 37.186 katsojaa. Ruotsissa ”Satavuotiaalla” on kohta miljoona katsojaa ja myös muissa Pohjoismaissa se on huikea menestys.

”Emme halunneet rynniä ensi-iltaviikolla, jolloin kilpailu oli kovaa ja taistelu saleista ennen-näkemätöntä. Digiaikanakin voi laadukkaan elokuvan edelleen levittää hitaasti kiiruhtamalla, jolloin elokuvan maine kiirii edellä ja mahdollistaa menestyksen. Helsingissä iltanäytännöt siirrettiin Maximin ykkössaliin, jotta yleisö varmasti mahtuisi näytöksiin. Nyt lisäämme viikoittain kaupunkeja ja olemme matkalla kohti menestystä, johon ruotsalaisista elokuvista on tällä vuosituhannella yltänyt ainoastaan Stieg Larssonin Millennium-trilogia.” toteaa myyntipäällikkö Pekka Lehesmaa Walt Disneyltä.

Elettyään pitkän ja tapahtumatäyteisen elämän Allan Karlson (Robert Gustafsson) joutuu vanhainkotiin uskoen sen olevan hänen pääteasemansa. Ongelmana on vain se, että hänen terveytensä on yhä erinomainen ja päivät käyvät sen vuoksi aivan liian tylsiksi.

Kun Allanin satavuotisjuhlat, joista hän itse ei ole vähääkään kiinnostunut, lähestyvät, Allan ottaa riskin ja pakenee ikävystyttävää arkeaan. Tapahtumasarja imaisee Allanin hullulle ja odottamattomalle matkalle, jossa on mukana rikolliskopla, murhaaja, laukku täynnä rahaa, norsu ja epäpätevä poliisi. Kelle tahansa tämä olisi ollut elämän seikkailu, mutta Allanin kokemuksilla se on suunnilleen normaalia. Hän ei ole vain seurannut maailmanhistorian tärkeimpiä tapahtumia, vaan hänellä on ollut tärkeä osa niissä. Saamme seurata Allanin aiempia seikkailuja ja niiden uskomatonta vaikutusta historiaan, kuten esimerkiksi sitä, miten hän auttoi atomipommin keksimisessä sekä ystävystyi kaikkien kanssa, amerikkalaisista presidenteistä venäläisiin tyranneihin…