STOP THE PRESS!

Blue Jasmine

bluejasmineblurayOhjaus ja käsikirjoitus: Woody Allen
Tuotanto: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Pääosat: Cate Blanchett, Peter Sarsgaard, Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Sally Hawkins, Louis C.K., Andrew Dice Clay
Arvio 4/5

Liki kahdeksankymppinen Woody Allen se vain jaksaa käsikirjoittaa ja ohjata kunnioitettavalla elokuva per vuosi vauhdilla. Pari viimeisintä (To Rome with Love, Midnight in Paris) eivät ihan sitä parasta Allenia ole olleet, mutta Blue Jasmine on.

Luksuselämään tottuneen Jasminen (Cate Blanchett) mies Hal (Alec Baldwin) paljastuu huijariksi, ja Jasmine muuttaa siskonsa Gingerin (mainio Sally Hawkins) luo San Franciscoon aloittaakseen uuden elämän. Seurapiireissä aikaansa viettäneen Jasminen mielestä kaikki on köyhää ja surkeata, työnteko ja opiskelu eivät suju; jotenkuten elämää jaksaa pillerien ja votkan voimalla. Gingerilläkin on ongelmansa, joita siskon sekoilut eivät ainakaan helpota.

Blue Jasmine on Cate Blanchettin show. Hän tekee käsittämättömän hienon roolin läpi-itsekkäänä, todellisuudesta täysin vieraantuneena naisena. Jasminen rooli on sikäli tyypillinen Allenille, että hänen elokuvansa vilisevät näitä oman elämänsä kanssa eksyksissä olevia neurootikkoja. Blanchett onnistuu kuitenkin tuomaan tyyppihahmoon synkeyttä ja jopa pelottavuutta, jota Allenin aina kepeinä kulkevissa tragikomedioissa ei tässä määrin ole nähty. Erinomaista Allenia.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo´s Copyright by Gravier Productions, 2013

Traileri: