STOP THE PRESS!

Vangitut (Prisoners)

VangitutOhjaus: Denis Villeneuve
Käsikirjoitus: Aaron Guzikowski
Tuotanto: Kira Davis, Broderick Johnson, Adan Kolbrenner, Andrew A. Kosove
Pääosissa:  Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman, Viola Davis, Maria Bello, Melissa Leo
Arvio: 1/5

Keller Dover (Hugh Jackman) palaa poikansa kanssa metsästysretkeltä. Heidän tarkoituksenaan on mennä hieman myöhemmin käymään naapurissa, mutta pian he huomaavat, että Dovereiden 6-vuotias tytär Anna ja hänen ystävänsä Joy ovat kadonneet. Paniikki iskee ja he yrittävät kaikin tavoin löytää tytöt. Ainoa johtolanka on ränsistynyt asuntoauto, joka on pysäköity kotikadulle. Eräänä iltana etsivä Loki (Jake Gyllenhaal) pidättää autoa kuljettaneen Alex Jonesin (Paul Dano), joka tuntuu tietävän mistä on kyse, mutta ei kerro. Isä Keller on niin huolissaan tyttärestään, että hän ottaa oikeuden omiin käsinsä ja kaappaa Jonesin. Pian alkavat kiduttavat hetket ränsistyneessä talossa, kun Keller yrittää saada miehen puhumaan. 

Anteeksi nyt vaan, mutta en ymmärrä, miksi tällaista tusinakamaa tehdään?

Elokuvan tarina on jo moneen kertaan kerrottu ja lisäksi ylipitkä. Jos draamatrilleri on kestoltaan yli 2,5 tuntia, niin jotain on vialla. Vangituissa kaikki palikat ovat hujan hajan. Missä olikaan käsikirjoitustohtori, joka olisi muokannut kässäriä niin, että tarina toimisi jotenkin? Nyt se on ei-uskottavan tönkkö. Eikä se tarjoa pohjaa sille, että näyttelijäsuorituksetkään olisivat minkään tasoisia. Yleensä kohtuullisissa elokuvissa
esiintynyt Jackman on tässä roolissa hukassa kuin lumiukko. Vangitut on yksi vastenmielisimmistä elokuvista, jonka olen viime vuosina nähnyt.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Nordisk Film, 2014

Traileri: