STOP THE PRESS!

ONE DIRECTION -FANIT PYSÄYTTIVÄT LIIKENTEEN HELSINGISSÄ

Lähes tuhat fania osallistui #1DWalkFinland –tapahtumaan pakkasesta huolimatta

Edes pakkanen ei pysäyttänyt suomalaisia One Direction –faneja vaan lähes tuhat nuorta saapui lauantaina Kamppiin saadakseen yhtyeen vihdoin Suomeen. Liikenne keskustassa seisautui, kun fanijoukko käveli poliisisaattueen johdattamana Kampista Senaatintorille ja sieltä Esplanadin ja Mannerheimintien kautta takaisin Kamppiin. Fanit lauloivat yhtyeen kappaleita ja monet kantoivat mukanaan upeita 1D-kylttejä, joiden tekemiseen oli uhrattu useampi viikko. Iloinen ”mielenosoitus” sai myös monen ohikulkijan huulille hymyn. Katso video tapahtumasta tästä: http://bit.ly/1DWalkVideo

Tapahtuman järjestäjänä toimi Alexandra McCracken, joka on järjestänyt aikaisemmin myös kaksi One Direction Flash Mobia Helsingissä. ” Missään muualla ei olla järjestetty minkäänlaista 1D -marssia. Toivomme, että marssi saisi paljon huomiota, että 1D ymmärtäisi, että Suomessa on erittäin paljon faneja”, Alexandra kertoo.

One Directionin street team on yksi Suomen suurimmista faniyhteisöistä. Lisäksi ”Directionerit” ovat aktiivisimpia faniyhteisöjä, mitä Suomessa on koskaan nähty. Flash Mobien lisäksi fanit ovat järjestäneet jo kolmena vuonna ”levynjulkaisumiittejä” useammassa kaupungissa ympäri Suomen. Vuonna 2012 fanit puolestaan muodostivat Take Me Home –albumin julkaisun kunniaksi Kampin Narinkkatorille suuren 1D-kuvion, katso kuva täältä: http://on.fb.me/RSlOJ2

One Direction –tapahtumien suosiosta Alexandra McCracken kertoo: ”Se on monelle fanille tosi tärkeää, monet fanit ovat saaneet hyviä kavereita 1D:n ”kautta”. Suomalaiset fanit ovat kuin iso perhe! Olemme toistemme tukena kun sitä tarvitsee!”
One Directionin tarina alkoi vuonna 2010 Brittien X-Factorissa, johon Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ja Louis Tomlinson osallistuivat soolona. Poikien tarina oli jo päättymässä, kunnes Simon Cowell päätti yhdistää pojista bändin. Sen jälkeen One Direction on haalinut 64 listaykkössijaa, myynyt yli 35 miljoonaa levyä ja rikkonut lukuisia ennätyksiä. One Direction on muun muassa ensimmäinen yhtye Yhdysvalloissa, joka on noussut kolmella ensimmäisellä albumillaan suoraan listaykköseksi.
Suomessa One Direction oli uusimmalla Midnight Memories –albumillaan vuoden 2013 myydyin ulkomainen albumi. 25. marraskuuta julkaistu Midnight Memories rikkoi ainoana ulkomaisena albumina platinarajan viime vuonna myymällä yli 30 tuhatta kappaletta. Suomessa One Direction on ylittänyt platinarajan myös marraskuussa 2012 julkaistulla albumilla Take Me Home ja kultarajan debyyttialbumillaan Up All Night.