STOP THE PRESS!

ONNELI JA ANNELI -ELOKUVALLA VUODEN PARAS AVAUS

Saara Cantellin ohjaama ja Marjatta Kurenniemen romaaniin perustuva elokuva, Onneli ja Anneli, sai perheet liikkeelle ja elokuvateattereihin viikonloppuna. Onneli ja Anneli keräsi viikonloppuna (17.–19.1.) 29.821 katsojaa ja ennakoineen elokuvan on jo nähnyt 33.520 lipun ostanutta. Elokuva oli viikonlopun katsotuin ja tulos on selkeästi tämän vuoden paras avaustulos elokuvateattereissa Suomessa. Elokuvateattereista on kantautunut tietoa, että mukana on ollut harvinaisen paljon aikuisyleisöä ilman lapsiakin.

”Onneli ja Anneli -kirjat olivat lapsuuteni lempilukemista. Ihanaa, että Kurenniemen maaginen ja aurinkoinen tarina toimii myös katsojille. Koko perheen hyvänmielen elokuvia selvästi tarvitaan. Elokuvaa tekemässä oli aivan mahtava porukka; uskon, että kuvausjakson aurinkoisuus ja nauru on tarttunut myös valkokankaalle”, kommentoi ohjaaja Saara Cantell loistavaa avaustulosta.

“Onneli ja Anneli on meille rakas projekti ja iloitsemme hyvästä avauksesta koko työryhmän kanssa. Ihanaa, että Marjatta Kurenniemen alkuperäisteokseen perustava Onnelin ja Annelin maailma on tuonut iloa, valoa ja unelmia niin monen viikonloppuun. Onneli ja Anneli on Zodiak Finlandin ensimmäinen teatterielokuva, joten tämä avaustulos on meille sitäkin merkittävämpi”, iloitsevat elokuvan tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen.

Onneli ja Anneli -elokuvan on ohjannut Saara Cantell (Kohtaamisia, Tähtitaivas talon yllä, Ainoat oikeat) ja sen on käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä (Veljekset, Haarautuvan rakkauden talo, Tie pohjoiseen). Onneli ja Anneli -elokuvan nimirooleissa ovat Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Onnelin veljeä esittää Elias Koistinen. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Jaakko Saariluoma, Eija Ahvo, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Kristiina Elstelä ja Johanna Af Schulten. Elokuvan ovat tuottaneet Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandille ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvaa ovat tukemassa Suomen Elokuvasäätiön ja Ylen lisäksi Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto sekä Kirkon mediasäätiö.