STOP THE PRESS!

Laura Sippola yhtyeineen esittää tuoreen Like Lullaby -albumin kappaleet kahdessa intiimissä salikonsertissa

Perjantaina 31.1. STOAssa ja lauantaina 1.2. Sellosalissa klo 19.

Pauliina Punkki on tehnyt kappaleiden inspiroimana videoteoksia, jotka saavat laulut elämään valkokankaalla omaa elämäänsä.

Pianisti ja laulaja-lauluntekijä Laura Sippola julkaisi syksyllä 2013 viidennen pitkäsoittonsa. Englanninkielinen Like Lullaby sisältää 12 kappaletta vahvaa singer/songwriter -tunnelmaa ja seiskarikaikuja. Beatlessävyjäkin kaihtamatta albumilla vilahtavat Judee Sill ja nuori Elton John.

Elokuvantekijä Pauliina Punkille työskentely liikkuvan kuvan parissa on toistuva haaste löytää uusia, luovia tapoja käyttää elävän kuvan kieltä. Ei vain valkokankaalla ja televisiossa, vaan missä tahansa, missä liikkuva kuva on läsnä. 
Pauliina Punkki on työskennellyt elokuva-, taide-, ja televisioprojekteissa Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Sveitsissä, Intiassa, Saksassa, Nepalissa ja Yhdysvalloissa.

Sippolan ja Punkin taiteellinen yhteistyö alkoi 2010 Kesäyö-videolla, jonka Punkki käsikirjoitti, kuvasi, leikkasi ja ohjasi yhdessä Johan Karrennon kanssa. Jo lukiossa peräkkäisissä pulpeteissa istuneet naiset miettivät, miten kiireiltään voisivat tavata toisiaan useammin.

– Tehdäänkö joku proggis?
– No tehdään!
Tuloksena oli ideariihi ja ajatus videokonsertista, jossa uunituore albumi Like Lullaby saa uusia näkökulmia kuvan muodossa. Punkille mieluista ja hauskaa oli saada vapaat kädet luoda Sipplan musiikillisiin maailmoihin jotain omaa ja uutta. Hän loi jokaiseen kappaleeseen oman videoteoksen. Sippola esittää Tuki-yhtyeineen levyn kappaleet videoteosten säestäessä ja kommentoidessa konserttia visuaalisin keinoin.