STOP THE PRESS!

Rakkauden oppitunti (The English Teacher)

Rakkauden oppitunti (The English Teacher)Ohjaus: Craig Zisk
Käsikirjoitus: Dan Chariton, Stacy Chariton
Tuotanto: Matthew E. Chausse, Naomi Despres, Ben LeClair, Robert Salerno
Pääosissa: Julianne Moore, Greg Kinnear, Nathan Lane, Michael Angarano
Arvio: 3/5

Se tavallinen tarina: keski-ikäistymisen kynnyksellä oleva opettajatar tapaa nuoren miehen, havahtuu arkensa tavanomaisuuteen ja löytää elämälleen uuden suunnan. Ei kuitenkaan aivan näin. Tämän (koti)opettajattaren romaanin voi kertoa kiinnostavasti, kuten Rakkauden oppitunti mutkattomasti osoittaa.

Julianne Mooren esittämä Linda laittaa voimavaransa nuorten kirjailijanalkujen opettamiseen. Yksi entisistä oppilaista, Michael Angaranon näyttelemä Jason, palaa kotiseudulleen näytelmäkäsikirjoituksen ja itsetuntokompleksin kanssa. Isä (Greg Kinnear) toivoo pojastaan juristia, mutta Lindan mielestä näytelmä on niin loistava, että se pitää saada koulun näyttämölle. Produktio vie päättäväisen Lindan tutkimusmatkalle omiin motiiveihinsa. Sekä oppilas että opettaja käyvät läpi elämänmakuisen oppitunnin.

Nelinkertainen Oscar-ehdokas Julianne Moore sujahtaa uskottavasti tuiki tavallisen opettajan kynähameeseen. Tunteiden tulkkina näyttelijätär hurmaa monipuolisuudellaan. Michael Angarano tuo lihaksi kirjailijanalun pelot sekä epävarmuuden, joita hän pyrkii vimmalla suitsimaan. Vahvoista rooleistaan tunnettu Greg Kinnear vakuuttaa Jasonin hämmentyneenä isänä.

Varsin toimiva paketti tarjoaa hauskoja hetkiä sekä romantiikkaa. Täysosumaan olisi kuitenkin vaadittu jotakin enemmän.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Atlantic Film Finland Oy, 2013.

Traileri: