STOP THE PRESS!

Bruce Springsteenin uusi albumi High Hopes on Suomen listaykkönen ja myi kultaa

Albumi nousi kymmenen maan listaykköseksi ympäri maailmaa
Katso uusi video Just Like Fire Would tästä

Bruce Springsteenin uusi albumi High Hopes nousi odotetusti Suomen virallisen listan kärkeen ja levy myös myi julkaisuviikollaan kultaa. High Hopes nousi listaykköseksi Suomen lisäksi myös yhdeksässä muussa maassa, kuten mm. Yhdysvalloissa, Briteissä, Ruotsissa, Saksassa, Kanadassa ja Espanjassa. Yhdysvalloissa Billboardin  listan ykköstila on Springsteenille kaikkiaan yhdestoista ja neljäs perättäinen. Virallisten albumilistojen lisäksi High Hopes nousi iTunesin listaykköseksi 30 maassa.

High Hopes on Pomon 18. studioalbumi ja levyltä löytyy sekä vain livenä kuultuja kappaleita että ennenjulkaisemattomia helmiä viime vuosikymmeneltä missä mukana ovat edesmenneet, rakastetut jäsenet Clarence Clemons (kuoli 2011) sekä Danny Federici (kuoli 2008). Näitä kappaleita Bruce kuvailee sanoin ”some of our best unreleased material from the past decade.”

Mukana tietenkin E Street Band erinäisissä kokoonpanoissa ja Rage Against the Machinen kitaristia Tom Morelloa kuullaan levyn kahdeksalla kappaleella. Morello liittyi E Street Bandin riveihin Australian kiertueella maaliskuussa 2013 tuuraten Steve Van Zandtia ja Spingsteenin sanoin hänestä tuli ” ”my muse, pushing the rest of this project to another level.” Morello duetoi myös Brucen kanssa ”The Ghost of Tom Joad” –kappaleella.

Uusi levy on jälleen tärkeä julkaisu Bruce –faneille ympäri maailmaa, niin kuin myös Suomessa. Springsteenin edellinen keikka Helsingin Olympiastadionilla oli historiallisen pitkä, sillä koskaan aiemmin Springsteen ei ollut soittanut yhtä pitkää settiä. Lähes viisituntinen keikka oli paikalla olleille 44 000 fanille ikimuistoinen ilta. Springsteen muisteli lämmöllä Helsingin ennätyksellisen pitkää konserttia hiljattain vieraillessaan suositussa Jimmy Fallon –showssa: http://www.youtube.com/watch?v=LFYpH5dCpMg&list=UU8-Th83bH_thdKZDJCrn88g&feature=c4-overview

Springsteen jatkaa kiertuettaan ensi viikolla, jolloin vuorossa ovat Etelä-Afrikka, Australia ja Uusi-Seelanti. Tulevien keikkojen tiimoilta julkaistiin juuri uusi video kappaleesta Just Like Fire Would, jonka alkuperäinen versio on australialaisyhtye The Saintsin. Bruce esitti kappaletta aiemmin Wrecking Ball –kiertueellaan ja äänitti kappaleen levylle Sydneyssä 301 Studioilla.