STOP THE PRESS!

Getaway

getawayblurayOhjaus: Courtney Solomon
Käsikirjoitus: Sean Finegan, Gregg Maxwell Parker
Tuotanto: Moshe Diamant, Christopher Milburn, Courtney Solomon
Pääosissa: Ethan Hawke, Selena Gomez, Jon Voight
Arvio: 1/5

Entinen rallikuski Brent Magna (Ethan Hawke) löytää eräänä jouluna kotinsa ”Joulupukki puree ja lyö” –tyyppisesti pirstoiksi pistettynä; vaimo on kidnapattu. Silmäymmyrkäisen Magnan tajuntaan tulee suhteellista ymmärrystä, kun nauhoitettu ääni alkaa käskyttää: saadakseen vaimonsa takaisin pitää Magnan kaahailla pitkin Bulgarian Sofian katuja huippunopealla, panssaroidulla ja kameroilla varustetulla autolla sekä toteuttaa erilaisia nopeustehtäviä ohjeiden mukaan kiinni jäämättä, mahdollisista uhreista piittaamatta. Vahingossa autoon päätyy kyytiläiseksi myös auton omistaja, nuori tyttö (Selena Gomez). Salaperäisen äänen kierot tarkoitusperät alkavat paljastua vähitellen.

Courtney Solomonin ohjaama Getaway on eräänlainen ulkoistettu ja liikkuva Saw (2004): kauheita tapahtuu, jos päähenkilö ei itse tee kauheita salaperäisen äänen käskystä. Sikälikin Getaway sopisi Saw-elokuvien sarjaan, että ne ovat huonontuneet jatko-osa jatko-osalta: Getaway on aivan surkea.

Tarinaa elokuvassa ei ole nimeksikään, ja juoni yleensäkin on kertakaikkisen typerä. Dialogia ei paljon kuulla ja sekin vähä saa melkein kiljumaan; mitä Gomez tekee koko elokuvassa jäkättämässä, jää arvoitukseksi. Autokaahailu on toteutettu ylinopein leikkauksin ja sellaisin kamerakulmin, ettei katsoja edes tajua, mitä tapahtuu. Aika huonosti elokuvalta, joka käytännössä on pelkkä romuralli.

Elokuvan teosta kertovat ekstratkaan eivät tuo vastausta kysymykseen, miksi tämä piti tehdä.

Vesa Skaffari for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2013

Traileri: