STOP THE PRESS!

Muumit Rivieralla elokuvateattereihin Japanissa ja Sveitsissä

Muumit Rivieralla -elokuvan myyntiyhtiö Indie Sales on myynyt elokuvan levitysoikeudet Japaniin ja Sveitsiin. Suomalaisen Muumit Rivieralla -elokuvan, ohjaa Xavier Picard ja tuottaa Hanna Hemilä Handle Productionsille. Elokuva perustuu Tove Janssonin sarjakuviin. Tänä vuonna vietetään Tove Janssonin 100-vuotisjuhlaa ja sen kunniaksi alkuperäiset ja särmikkäät Muumit pääsevät parrasvaloihin uudessa animaatioseikkailussa, joka vie Muumiperheen Rivieralle ja seurapiireihin.

“Olen innoissani saadessani levittää tämän upean Muumi-elokuvan, joka on ensimmäinen kokoillan elokuva, joka perustuu Tove Janssonin ihastuttaviin sarjakuviin. Muumit ovat erityisen rakastettuja ja pidettyjä Japanissa”, kertoo Keisuke Konishi, President of Phantom Film, Tokio.

“Muumit Rivieralla on erinomainen lisä vuoden 2014 elokuvatarjontaamme ja olemme mielissämme saadessamme tarjota huippulaadukkaita animaatioita Sveitsin elokuvateattereille”, kommentoi Corinne Rossi, CEO Praesens-Film, Zürich.

Indie Sales näyttää Muumit Rivieralla -elokuvasta teaser trailerin kiinnostuneille ostajille eri puolilta maailmaa Berliinin elokuvajuhlien EFM-tapahtumassa (The European Film Market).

Muumit Rivieralla saa ensi-iltansa Suomessa 10.10.2014, sekä Ruotsissa, Norjassa ja Tankassa talvella 2014-15. Elokuvan levittää pohjoismaissa Nordisk Film, Ranskassa Gebeka, Phantom Film Japanissa ja Praesens-Film Sveitsissä. Indie Sales ja Nicolas Eschbach hoitavat elokuvan kansainvälisen myynnin.

MUUMIPEIKKO-SARJAKUVAT
Maailman suurin iltapäivälehti, Associated Newspapersin lehti Evening News, alkoi 50-luvulla julkaista Muumipeikko-sarjakuvia englanniksi. Parhaimmillaan Muumipeikko ilmestyi neljässäkymmenessä maassa ja noin 120 lehdessä. Tämä tekee siitä kaikkien aikojen menestyksekkäimmän suomalaisen sarjakuvan.

ELOKUVAN SYNOPSIS
Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Moomin ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnalliseen elämänmenoon ja glamouriin tympääntynyt Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla.

Muumit Rivieralla -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä ja Xavier Picard, joka myös ohjaa elokuvan. Hanna Hemilä/Handle Productions Oy on elokuvan tuottaja.

MUUMIT RIVIERALLA ELOKUVATEATTEREISSA 10.10.2014 KAUTTA SUOMEN.