STOP THE PRESS!

Oscar-ehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa? elokuvateatterilevitykseen

Lyhytelokuva nähdään Korso-elokuvan alkukuvana

Oscar-ehdokkaaksi valittu lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 28.2.2014. Elokuva esitetään Akseli Tuomivaaran ohjaaman Korso-elokuvan alkukuvana.

Pitääkö mun kaikki hoitaa? -elokuvan taustalta löytyvät osittain samat tekijät kuin Korsostakin. Korson ovat käsikirjoittaneet Kirsikka Saari sekä Jenni Toivoniemi, jonka lyhytelokuva Treffit voitti viime vuonna Sundancen elokuvajuhlien kansainvälisten lyhyiden fiktioiden kilpailun. Kirsikka on myös Pitääkö mun kaikki hoitaa? -elokuvan käsikirjoittaja, ja elokuvan tuottanut Tuffi Films on toteuttanut Korson yhdessä tuotantoyhtiö Bufon kanssa. Elokuvien levityksestä vastaa Bufon syksyllä 2013 perustama levitysyhtiö B-Plan Distribution.

B-Planin toimitusjohtaja Misha Jaari kommentoi levityspäätöstä: ”Kotimaisella lyhytelokuvalla on nyt erittäin hyvä noste, ja monet elokuvista ansaitsevat paikkansa myös valkokankailla. Pitääkö mun kaikki hoitaa? on universaali tarina, ja elokuvan huumori puhuttelee kaikenikäisiä katsojaryhmiä. Lisäksi lyhyen kestonsa puolesta se soveltuu täydellisesti alkukuvaksi teatterilevityksessä olevalle pitkälle elokuvalle.”

Pitääkö mun kaikki hoitaa? kertoo lapsiperheen kiireisestä aamusta ja äidistä, joka luulee että asiat hoituvat parhaiten, kun kaiken hoitaa itse. Elokuvan on ohjannut Selma Vilhunen. Elokuva kilpailee parhaan näytellyn lyhytelokuvan Oscarista neljän muun elokuvan kanssa. Oscar-gaala järjestetään Los Angelesissa maaliskuun 2. päivä.

Korso kertoo parikymppisestä Markuksesta, joka haaveilee katukoristähden urasta New Yorkissa, vaikka todellisuudessa arki kuluu kotilähiössä pelaillen ja lorvien. Tasainen arki saa käänteen, kun pikkusisko Heta tuo kotiin yöksi uuden poikaystävänsä, kongolaistaustaisen Jojon. Kun Jojo kyseenalaistaa Markuksen haaveen, Markus pistää kaiken likoon todistaakseen että unelma on kaikkea muuta kuin typerä. Korson päärooleissa nähdään Mikko Neuvonen (mm. Miss Farkku-Suomi, TV-sarja Veljet), Niko Vakkuri, Iiro Panula, Richmond Ghansah ja Iida Lampela. Korso on Akseli Tuomivaaran ensimmäinen pitkä ohjaustyö.

Korso-elokuvan kotisivut: www.korsoleffa.fi

Pitääkö mun kaikki hoitaa? Tuffi Filmsin kotisivuilla: http://www.tuffifilms.com/fi/fiktio