STOP THE PRESS!

PRESIDENTINTEKIJÄT – elokuva politiikasta paljaimmillaan

Tuukka Temosen ohjaama dokumenttielokuva Presidentintekijät saa ensi-iltansa 14. maaliskuuta 2014. Elokuva saa ensiesityksensä 5. – 9.3. järjestettävillä Tampereen elokuvajuhlilla, jossa se on valittu kotimaisten elokuvien kilpasarjaan.

Presidentintekijät on elokuva politiikasta. Se on avoin, suora ja kiertelemätön kuvaus siitä mitä tapahtuu vaalien kulisseissa. Valokeilassa ovat kerrankin politiikan taustavaikuttajat – ryhmä piinkovia ammattilaisia, joiden on voitettava.

Katso elokuvan ensimmäinen traileri tästä:
http://youtu.be/PbQeSHRdWPs

Elokuvan synopsis:
Presidentintekijät on elokuva Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta. Se kuvaa kampanjatyöryhmän ydintä ja toimintaa koko kampanjan ajan aina siihen asti, kun Niinistö valitaan tasavallan presidentiksi.

Työryhmä työskentelee valtavan paineen alla. Päätöksiä on tehtävä koko ajan. Menestys mitataan heti mediassa ja gallupeissa. Työtä ei tee helpommaksi se, että ehdokas itse ei osallistu työryhmän toimintaan tai oikeastaan edes tue sitä.

Elokuva etenee ensimmäisestä kampanjatyöryhmän tapaamisesta kohti toisen kierroksen valintaa. Työryhmän keskustelu on hämmästyttävän avointa ja rohkeaa. Sen käyttämä kieli on suoraa ja kursailematonta. Kuvaaja-ohjaaja Temosen pääsy vaalityön ytimeen on ainutlaatuinen. Presidentintekijät on elokuva politiikasta paljaimmillaan. Kun aikaa on vähän, on puhekin suoraa. Ja välillä on aivan pakko nauraa.

Elokuvassa kuvataan työskentelyä, jonka keskiössä ovat Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen, markkinointivastaava Kirsi Piha, Niinistön erityisavustaja Mikko Kortelainen, varainhankinnasta vastaava Hjallis Harkimo, poliittinen neuvonantaja Jussi Kekkonen ja kampanjan alussa markkinoinnista ja viestinnästä vastannut Jenni Haukio.

Elokuvan tuottajia ovat Miia Haavisto / Helsinki-filmi ja Tuukka Temonen / Optipari.