STOP THE PRESS!

TURKULAINEN ANIMAATIO KOHTI MAAILMANVALLOITUSTA

Turku vahvistaa asemaansa animaatiokaupunkina, kun Länsi-Suomen elokuvakomission Turku Animation -kehittämishankkeen pilottianimaatioksi valitun Pikkuli-sarjan tuotanto alkaa keväällä 2014.

Turkulaisen Sun in Eye Productionsin 3-7-vuotiaille suunnatusta Pikkuli-animaatiosarjasta tehdään 26 osaa. Animaatiosarja perustuu Metsämarja Aittokosken Pikkuli-lastenkirjaan, jonka on kuvittanut Elli Vuorinen. Pikkuli-sarjan visuaalisen maailman ovat luoneet Turun Taideakatemian palkitulta animaatiolinjalta valmistuneet animaationtekijät. Sarja kertoo pienestä Pikkuli-linnusta, joka ei halua oppia lentämään.

“Pikkulin maailma sai alkunsa seuratessani lasteni suhdetta itseensä ja ympäristöönsä. Perhe ja ystävät ovat Pikkulille todella tärkeitä. Lisäksi toisten auttaminen, yhä uudestaan yrittäminen ja omien tunteiden ilmaiseminen nousevat esiin keskeisinä teemoina. Sarjan dialogittomuus haastaa ja innostaa käsikirjoitus- ja ohjaustyössä”, Pikkuli-sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Metsämarja Aittokoski kertoo.

Sarjan kotimaiset tv-oikeudet on ostanut YLE Fem. Suomalaista animaatiotuotantoa maailmalle markkinoivan Finnanimationin toiminnajohtaja Liisa Vähäkylä kertoo Asian Marketin jälkeen Pikkulista: “Kokemukseni Aasian ja Australian kierrokselta oli, että Pikkulin voisi myydä kenelle tahansa. Pituus, kohderyhmä, ei dubbausta vaativaa dialogia sekä riittävän omaperäinen tyyli, joka ei muistuta kanavilla parhaillaan pyöriviä muita sarjoja.”

Pikkuli-sarjan tuotantoyhtiö Sun in Eye Productions toimii ValoAurinko Tuotannon osana, ja se vastaa yrityksen kansainvälisistä tuotannoista. ValoAurinko Tuotannon aiempia tuotantoja ovat muun muassa Kollikallion skidit -elokuva ja Jotain rajaa -televisiosarja.

Länsi-Suomen elokuvakomission Turku Animation -hankkeen ja Pikkuli-animaation avulla Varsinais-Suomeen luodaan kustannustehokas tuotantomalli, joka mahdollistaa suurten animaatiotuotantojen toteuttamisen alueella jatkossa ja Turun seudun kehittymisen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäväksi animaatiotuotannon keskukseksi. Tuotantolinjaston kehittämistä konsultoi Niko-elokuvillaan menestynyt animaatiostudio Anima Vitae. Turku Animation -hanketta rahoittaa Varsinais-Suomen Liitto ja Turun Seudun Kehittämiskeskus.

Pikkuli-sarjan screeneri ja nettisivut: http://sunineye.com/pikkuli