STOP THE PRESS!

Perfect Mothers

Perfect MothersOhjaus: Anne Fontaine
Käsikirjoitus: Christopher Hampton, Anne Fontaine
Tuotanto: Philippe Carcassonne, Andrew Mason
Pääosissa: Robin Wright, Naomi Watts, Xavier Samuel, James Frecheville, Sophie Lowe, Jessica Tovey, Ben Mendelsohn
Arvio: 4/5

Äideistä ja tyttäristä on tehty elokuvia ennenkin, mutta äitien ja poikien suhdetta on jostain syystä tarkasteltu vähemmän. Näkökulmia aiheeseen tarjoilee menestyskirjailija Doris Lessingin romaanin The Grandmothers pohjalta käsikirjoitettu elokuva, joka on saanut nimen Perfect Mothers.

Parhaat ystävät Roz (Robin Wright) ja Lil (Naomi Watts) ovat jo lapsesta saakka tottuneet jakamaan toisilleen kaiken. Kun Lil jää leskeksi ja Rozin avioliitto natisee liitoksissaan, toisen olkapää tarjoaa lohtua. Ystävätärten välit ovat niin läheiset, että kylillä liikkuu jopa pahansuopaisia juoruja suhteen laadusta. Naisten pojat ovat niin ikään parhaat kaverukset ja varttumassa aikuisuuteen yhdessä. Kun Lilin poika Ian alkaa tuntea vetoa Rozia kohtaan, olisi normaalioloissa soppa valmis. Tässä tapauksessa hommaa helpottaa se, että kipinöitä alkaa yllättäen lennellä myös Rozin pojan Tomin ja Lilin välillä. Nelikko aloittaa yhteisellä sopimuksella salassa epäsovinnaisen suhdeseikkailun. Mitä ystävyys kestää ja tunteeko rakkaus rajoja?

Moderni puumatarina ei sorru saarnaamaan tai kärvistelemään kliseissä. Rakkaustarina elää täysin luonnolliselta tuntuvalla tavalla ja vailla repostelua. Lahjakkaiden näyttelijöiden Wattsin ja Wrightin ansiosta sukupolvien välinen kuilu kuroutuu umpeen huomaamatta ja jäljelle jäävät vain omat ennakkoluulomme rakkaudesta. Näiden neljän lemmenkupla on kunkin omalla päätöksellä rakennettu eikä sinne ole muulla maailmalla asiaa. Kyseessä on kerrassaan kaunis ja mykistävä matka lohdun ja onnen syntysijoille.

Jos sisäsiittoiset lemmenleikit jostain syystä ahdistavat, elokuva kannattaa katsoa edes Australian kauniiden maisemien ja auringon vuoksi. Tämä kirkasvalolamppu antaa energiaa loppupäiväksi.

Ei lisämateriaalia.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Oy Atlantic Film Finland Ab, 2013

Traileri: