STOP THE PRESS!

Loner Finin 7.2. julkaistava esikoisalbumi ennakkokuuntelussa Deezerissä

Kotimaista rocktarjontaa monipuolistava helsinkiläisbändi Loner Fin päätti antaa Hiili Hiilesmaan tuottaman esikoisena ennakkokuunteluun Deezerin kautta. Voit käydä kuuntelemassa levyn täältä: http://smarturl.it/lonerfindzr

Bändin livekunnon voi käydä tsekkaamassa laaantaina Club Libertéssä, jossa bändin heittää levynjulkaisukeikan. Illan korkkaa helsinkiläinen spoken word -artisti Dxxxa D

Loner Fin -albumilla liikutaan sujuvasti eri tyylien välillä. Loner Fin pyrkii määrätietoisesti eroon genre-rajoituksista.

”Asenne on 70-luvulta, mutta soundi tätä päivää. Musiikillisesti me olemme Musen äpäräveli, joka kasvoi kellarissa”, solisti ja pääbiisintekijä Mikael Vehkaoja nauraa.

Levyä varten hän loi kuvitteellisen hahmon, joka pukeutuu kalanaamioon. Hahmo visualisoi bändin nimen Loner Fin (suom. Yksinäinen evä).

”Mutta samalla se heijastaa vieraantumisen tunnetta, joka on vaivannut itseäni viime aikoina. Ihmisen ja elämien risteytys kuvaa yleensä alkukantaisia voimia: Ihminen on puoliksi leijona, kotka, hevonen jne. Särkikalaksi muuttuminen ei tuo kenellekään supervoimia. Se on ajankuva, pohjimmiltaan aika melankolinen ajatus”, Vehkaoja sanoo.

Vieraantumisen teema on esillä kappaleiden sanoituksissa, joissa riidellään, soitetaan palvelevaan puhelimeen ja etsitään suden jälkiä lumesta.

Musiikin pohjavire on kuitenkin peräänantamaton, raju ja kaunis.

Helsingissä viisi vuotta sitten perustettu Loner Fin on vielä monille tuntematon, mutta bändin jäsenet ovat suomalaista musiikkielämää seuraaville tuttuja. Bändin solisti Mikael Vehkaoja on soittanut kitaraa Kyyriassa, basisti Jukka Puurula on toiminut Don Huonojen riveissä. Rumpali Atte Sarkima muistetaan Havana Blackista. Kitaristi Timo Hänninen vaikuttaa myös Iiwanajulmassa.

Levyllä vierailevat myös Kai Olander ja Eira Karlson, kaksi arabimusiikin suomalaista tekijänimeä.

Yksitoista uutta biisiä sisältävä albumi on äänitetty kesällä 2013. Osittain Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelun avulla rahoitetun levyn julkaisee LoFi Records.

Jokaisesta myydystä fyysisestä cd-levystä lahjoitetaan yksi euro i Aid -järjestölle, joka rahoittaa katulasten koulutushanketta Rajastanissa Intiassa.

Albumin julkaisukeikka pidetään lauantaina 8.2. Club Libertéssä.

https://www.facebook.com/lonerfin

Kuuntele albumi ennakkoon; : http://smarturl.it/lonerfindzr

Katso ’New Thing’ -video: https://www.youtube.com/watch?v=m5izB0H3ktA

Levynjulkaisukeikka Club Libertéssä 8.2.2014 https://www.facebook.com/events/410458469087565/?ref=2&ref_dashboard_filter=calendar Loner Fin –albumi 7.2.2014